Afbeelding

Delvenaar in beeld: Yvonne Gerritsma (41)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de binnenstad? 
“Ik ben aan het werk, ik werk hier nu een jaartje in de binnenstad in een winkel. Zelf woon ik nu achttien jaar met heel veel plezier in Delft.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat de boodschappen zo duur worden, dat is wel echt een dingetje waar iedereen tegenaan loopt denk ik, samen met de benzineprijzen natuurlijk.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft? 
“Hier in de binnenstad, naast de kerk De Oude Jan, staan twee bankjes. Je kan daar heerlijk in het zonnetje zitten en een beetje kijken naar de mensen die langsfietsen en lopen. Ja, dat is echt mijn favoriete plekje in Delft.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten? 
“Mary J. Blige. Zij is een Amerikaanse zangeres en met name in mijn jeugd heb ik onwijs veel gehad aan haar muziek. Als ik haar zou ontmoeten zou ik haar daarvoor willen bedanken en haar zeggen dat ik haar een hele sterke vrouw vindt.”

Wie zou u een compliment willen geven? 
“Mijn dochter, omdat ze zo goed bezig is met zichzelf ontwikkelen en uitvinden wie ze is. Ze is zestien jaar, middenin de puberteit. Ik ben mega trots op haar en daarom wil ik haar een compliment geven.”

Wat zijn de plannend voor komend weekend?
“Zaterdags werk ik altijd in de winkel en zondag ga ik lekker met mijn dochter naar het strand, even uitwaaien en misschien ergens wat eten en drinken. Heerlijk van het mooie weer genieten.”