Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Mieke den Os (63)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Wippolder?
"Ik woon hier en heb wat boodschappen nodig, die haal ik eigenlijk altijd bij deze supermarkt. Ik woon al heel mijn leven in de Wippolder. Na een lange tijd weg te zijn geweest, ben ik 18 jaar geleden teruggekomen naar deze fijne wijk. Het is wel jammer dat ze het betaald parkeren hebben ingevoerd, dat vind ik nergens voor nodig."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De Beestenmarkt vind ik wel echt de leukste plek in Delft. Ik verheug me er heel erg op om daar weer heerlijk te zitten met vrienden en familie. Daarnaast vind ik de Delftse Hout een fijne plek, dat is ook op loopafstand vanaf de Wippolder!"

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Voor mijn gevoel gaat het nieuws de laatste tijd alleen nog maar over corona of politiek, en daar ben ik nu wel klaar mee. Wat ik verder wel een fijn nieuwtje vind, is dat de zwam onder mijn vloer weg is gehaald en ik na vijf weken weer lekker mijn huis in kan."

Wie zou u nog wel een keer willen ontmoeten?
"Ja, dat is maar een iemand. Tien jaar geleden is mijn echtgenoot overleden en ik zou hem graag nog een keertje zien. Ik zou dan een dagje met hem doorbrengen en allemaal dingen doen die hij leuk vond. Samen fietsen, wandelen en kletsen. Het voelt wel heel kort geleden dat hij stierf, ik mis hem nog elke dag en ik denk dat het gemis niet over zal gaan."

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
"Mijn kinderen en kleinkinderen komen gezellig langs, ik kan daar zo naar uitkijken. Heerlijk tijd doorbrengen met mijn familie."