Delvenaar in beeld: Roel de Oude (77)

Wat doet u hier vandaag op de Markt?
“Ik ben vanmorgen al even naar naar de Markt geweest, maar toen had ik mijn camera nog niet bij me en eigenlijk wou ik Delft in de mist fotograferen, maar de mist is nu weg. Woensdag was het heel mistig, toen heb ik wel wat mooie foto’s  kunnen maken, helaas was er toen geen markt.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Het nieuws is natuurlijk dat die lockdown waarschijnlijk weer doorgaat en dat we een nieuw kabinet hebben. Oude wijn in nieuwe zakken. En een paar nieuwe ministers waar je veel van verwacht, maar of ze het waar kunnen maken, dat is de vraag.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Mijn eigen huis! Ik woon in de Visstraat, hier in de binnenstad. Vroeger woonde ik op de Verwersdijk, maar omdat ik slechter ben gaan lopen was een huis met twee trappen niet meer te doen. Dat ging mij wel aan mijn hart want het was een huis dat ik zelf gerestored had.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Die kun je helaas niet meer ontmoeten, maar dat zijn een aantal Nederlandse fotografen uit het verleden die mijn voorbeeld waren. Cas Oorthuys en Kees Scherer bijvoorbeeld. Beide waren straatfotograaf en hebben in de tijd na de Tweede Wereldoorlog, vastgelegd hoe Nederland weer werd opgebouwd.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“De burgemeester van Delft. Ik heb het idee dat zij heel verbindend optreedt, juist ook in deze tijd.”

Demi van der Weele
Meer berichten
 
CustomHtml_1