Staand v.l.n.r.: Guus Haak, Ton van der Krogt, Han de Visser, Wim van Zinnen, Hans de Ruyter, Wim van der Enden en Sjef de Poorter. Zittend: Hans Suiker, Leo Rontberg, Frans van Straaten en Bram Rontberg. Op de foto ontbreken o.a. Harry Dame, Rob Eckhard en niet te vergeten de veel te vroeg overleden Pierre van Zinnen. Ook zij hebben bijgedragen aan de successen. (Foto: Koos Bommelé)
Staand v.l.n.r.: Guus Haak, Ton van der Krogt, Han de Visser, Wim van Zinnen, Hans de Ruyter, Wim van der Enden en Sjef de Poorter. Zittend: Hans Suiker, Leo Rontberg, Frans van Straaten en Bram Rontberg. Op de foto ontbreken o.a. Harry Dame, Rob Eckhard en niet te vergeten de veel te vroeg overleden Pierre van Zinnen. Ook zij hebben bijgedragen aan de successen. (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Een gouden generatie

Algemeen

DELFT - Het was een prachtig weerzien afgelopen zaterdag van oud-DHC-spelers die onder leiding van trainer Guus Haak een langdurige periode van vele successen behaald hebben.

Spelers die bij elkaar maar liefst zeven keer kampioen zijn geworden - waarvan drie keer op het hoogste niveau, twee keer algeheel kampioen van Nederland en winnaar van de KNVB-beker. DHC-trainer Guus Haak stond maar liefst zeventien jaar aan het roer en smeedde elk jaar een team waarmee hij veel lof oogstte.
Bram Rontberg, die onder meer speelde bij FC Den Haag, sc Cambuur en AZ: "We hebben op deze avond veel verhalen uit de oude doos opgehaald en ontzettend gelachen zoals we dat ook altijd deden als we moesten voetballen."

Hoogtepunt
"Het is alsof de tijd heeft stilgestaan en het was mooi om te vernemen dat het een ieder goed gaat", aldus de nu 83-jarige Guus Haak. Een ander hoogtepunt deze avond was dat Frans van Straaten een duik in de vijver nam. "Waarom hij dat deed weet niemand, maar we hebben er vreselijk om gelachen."

Vervolg
Sjef de Poorter, destijds aanvoerder van de gouden generatie: "Ik heb de jongens al geruime tijd niet gezien. Nu komen we bij elkaar en het leek net of een gespeelde wedstrijd net was afgelopen. Daarna was het altijd een feestje, net als nu weer het geval was. Geweldig!"
Doelman Hans Suiker: "Jammer dat een aantal jongens niet kon komen. Het was een fantastische avond die zeker een vervolg moet krijgen. Hopelijk zien we dan ook de overige jongens weer eens terug."