De gediplomeerde docenten van Budo Gouweleeuw verzorgen lessen voor jong en oud (Foto: Koos Bommelé)
De gediplomeerde docenten van Budo Gouweleeuw verzorgen lessen voor jong en oud (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Budo Gouweleeuw gaat deze zomer door!

Algemeen

DELFT - Al 55 jaar is Budo Gouweleeuw een begrip in Delft. In de eigen dojo aan de Willem Bilderdijkhof 165 verzorgen ze judo-, jiu jitsu- en tai chi-lessen voor iedereen.

De vereniging werd in '65 opgericht door Joop Gouweleeuw en zijn vrouw. Joop was een judoka met titels op zijn naam als veelvuldig Nederlands Kampioen en Europees Kampioen in '66. Zijn grootste prestatie was zijn deelname aan de Olympische Spelen van '64 in Tokio.

Lessen
Of je nu een tuimelaar of senior bent, wedstrijd-judoka of recreant, man of vrouw, vanaf 2 jaar ben je welkom. Ook voor kinderen met een beperking biedt de vereniging een uitdagende training. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Judo is de hoofdmoot, maar daarnaast kun je bij de club terecht voor jiu jitsu, tai chi, ZekerBewegen en dojo actief. De Japanse zelfverdedigingskunst jiu jitsu is er voor 12 jaar en ouder. Tai chi wordt ook gegeven vanaf 12 jaar en is de zachtste vorm van gevechtskunst. De nadruk ligt hierbij evenveel op de interne kracht en beweging als op de externe kracht en beweging. Naast deze gevechtskunsten biedt Budo Gouweleeuw sinds kort ook lessen 'dojo actief' voor geïnteresseerden vanaf 15 jaar. Hierbij worden de conditie en de balans verbeterd, valtechnieken geoefend en de weerbaarheid vergroot. 65-plussers kunnen bij de vereniging terecht voor lessen 'ZekerBewegen'. Daar leren zij steviger op hun benen staan, hun balans verbeteren en veiliger vallen en opstaan.

Dojo
Alle lessen vinden plaats in de eigen dojo. Het voordeel hiervan is dat de zaal altijd beschikbaar is en een eigen lesindeling kan worden gemaakt. Ook in de zomervakantie gaan de lessen door. De eerste proefles is gratis! Meer informatie hierover is te vinden op www.budogouweleeuw.nl.