Ga jij deze zomer ook suppen door Delft?
Ga jij deze zomer ook suppen door Delft?

Zo kom jij de zomer door in Delft!

Algemeen

DELFT - Velen van ons blijven deze zomer thuis vanwege de corona-uitbraak. Maar niet getreurd, Delft op Zondag zette de vijf leukste activiteiten voor jou op een rij!

Suppen
Misschien heb je er wel eens van gehoord: stand up paddling of peddelsurfen. Op een grote surfplank staan en jezelf al paddelend over het water bewegen. Het is een trend in verschillende landen en nu kun je het dus ook gewoon door de Delftse grachten doen. Verschillende organisaties in Delft bieden het aan. Het voordeel van suppen: je hebt allemaal een eigen plank dus die anderhalve meter afstand is makkelijk te behouden. En je kijkt ook nog eens op een bijzondere manier naar de mooie historische grachtenpanden die onze stad rijk is.

Picknicken
We zijn al snel geneigd om met lekker weer het strand of de Delftse Hout op te zoeken, terwijl Delft zo veel mooie parkjes heeft. In grote steden zie je het al vaker gebeuren. Neem een kleedje mee, wat lekkere hapjes, een drankje en geniet!

De Nieuwe Kerk
Het klinkt misschien een beetje cliché, maar toch hebben veel Delftenaren het zelf nog nooit gedaan: de Nieuwe Kerk beklimmen! Het zijn aardig wat treden omhoog, maar als je eenmaal boven bent kijk je uit over het prachtige Delft.

Toerist in eigen stad
Plan een keer een weekend in Delft zoals je een weekendje weg zou plannen. Boek een hotel in het centrum, ga mee met een rondvaartboot door de grachten, ga daarna lunchen in een typisch toeristisch restaurantje en boek in de middag een rondleiding door het oude centrum. En bezoek musea! Wedden dat jij nog lang niet alles over jouw eigen stadje wist?!

Terrasje pakken
Een terrasje pakken mag natuurlijk niet ontbreken. Om het net weer even wat anders te maken, ga op en plek zitten waar je nooit eerder hebt gezeten. We hebben allemaal ons eigen favoriete plekje of restaurantje in Delft, maar ga een keer naar een nieuwe plek.

Delft op Zondag TV
Onze verslaggeefster Demi van der Weele bespreekt deze tips in een aflevering van Delft op Zondag TV. Benieuwd naar de video? Kijk dan even op onze Facebookpagina of op ons YouTube-kanaal.

Foto's
Ga jij nou ook leuke dingen doen in Delft deze zomer? Maak dan een foto en stuur deze op naar redactie@delftopzondag.nl. Wellicht krijg jij dan een leuk plekje op onze socials!