Logo delftopzondag.nl
Kraaien en kauwtjes in Voorhof, met op de achtergrond loodsen aan de Schieweg (Tekst + foto: Willem de Bie)
Kraaien en kauwtjes in Voorhof, met op de achtergrond loodsen aan de Schieweg (Tekst + foto: Willem de Bie) (Foto: )

Overlast kraaien en ratten in Voorhof

DELFT – Wie ooit de film ‘The Birds’ van Alfred Hitchcock heeft gezien zal in de wijk Voorhof een gevoel van herkenning hebben. Met name in het gebied dat tegen de Vulcanusweg ligt wemelt het dagelijks van honderden kraaien en kauwtjes. En dat niet alleen; ook worden er regelmatig ratten waargenomen.

Allemaal komen ze af op het afval dat aan de overkant van het spoor, nabij onder meer afvalverwerker Suez, blijkbaar voorhanden is. Ook daar zitten op de nabij gelegen oude loodsen dagelijks veel vogels. Zodra de buit is bemachtigd vliegen de vogels naar de vele bomen aan de rand van Voorhof om de eetwaar te verorberen.

Afval van boven
Boterhammen, hamburgers, frites, mayonaisebakjes, alles wat eetbaar is wordt meegenomen, en valt ook weer naar beneden. Bewoners worden in hun tuin regelmatig getrakteerd op afval dat de vogels laten vallen. Nog los van de vele poep die het eten nou eenmaal met zich meebrengt. Ook de stoepen rond dit gebied zijn geplaveid met uitwerpselen.

Ratten
En waar eetbaar afval is, zijn vaak ook ratten. Meerdere bewoners zien met enige regelmaat ratten in en rond de slootjes in dit gebied. "Soms zitten ze gewoon op het grasveld te snuffelen tussen de door de kraaien aangevoerde spullen, dan kijken ze of er wat eetbaars tussen zit", zo vertelt een bewoner.

Overlast
"Zowel het enorme kabaal van de honderden kraaien als de ratten geven overlast in de buurt. En dat staat nog los van het feit dat kraaien ziektes kunnen verspreiden. Ik, en ook andere bewoners, hebben al eens gebeld met de gemeente. Dan krijg ik te horen dat ik de enige ben die belt en dat het dus wel meevalt", aldus de bewoner.

Meer berichten