Een goed alarmsysteem houdt inbrekers buiten de deur. (Foto: PR)
Een goed alarmsysteem houdt inbrekers buiten de deur. (Foto: PR)

Groenewegen Delft: veiligheid op vele fronten

Algemeen

DELFT – Tijdens de corona lockdown daalden de inbraakcijfers. Maar nu de maatregelen versoepeld zijn en mensen weer meer van huis gaan, zijn inbrekers gestopt met 'thuiswerken' en hebben ze het weer voorzien op ùw huis...

Reden genoeg dus om eens over de beveiliging van uw huis na te denken, zodat u met een gerust hart van huis kunt. “Natuurlijk begint dat met preventie”, aldus Cor Groenewegen jr. van elektrotechniek- en beveiligingsspecialist Groenewegen. “Denk daarbij in de eerste plaats aan goede buitenverlichting. Dat schrikt vaak af. En natuurlijk hang- en sluitwerk dat is goedgekeurd volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen.” Wie zijn of haar veiligheidsgevoel wil vergroten kan ook kiezen voor verschillende soorten alarmsystemen. Door het gebruik van infrarooddetectoren, magneetcontacten en glasbreukdetectoren kun je inbrekers snappen nog voordat ze daadwerkelijk hebben kunnen toeslaan. Eventueel kun je die combineren met brand-, gas- of warmtedetectie, zodat je op àlle fronten veiliger bent. Daarnaast kun je bij Groenewegen ook terecht voor diverse soorten camerasystemen. Gemene deler is dat ze altijd over een uitstekende beeldkwaliteit beschikken, gebruiksvriendelijk zijn en uiteraard veilig, ook als het om privacy gaat. Desgewenst is een beveiligings- of camerasysteem ook te koppelen aan de inzet van een bewakingsdienst of meldkamer (ook voor particulieren). Beveiliging is prima te combineren met comfort. Groenewegen beschikt over alle expertise op het gebied van domotica, waarmee u uw huis 'smart' maakt. Verlichting die zich aanpast aan de situatie, een aanwezigheidssimulator die ervoor zorgt dat het lijkt of er iemand thuis is, en talloze andere gemakken, het is allemaal mogelijk. Informeer gewoon eens bij Groenewegen naar de mogelijkheden. Voor grotere gebouwen of bijvoorbeeld VVE's biedt Groenewegen goede toegangscontrolesystemen aan.

Groepenkast vervangen
Groenewegen Delft is van origine een elektrotechnisch bedrijf. Ze weten alles van elektriciteit en elektrotechnische installaties. En hoe lang geleden hebt u uw groepenkast laten controleren? Zo om de twintig jaar is dat nodig. Een verouderde groepenkast kan immers gevaarlijke situaties opleveren. Denk aan brand, elektrocutie of beschadiging van uw kostbare apparatuur. Laat het nakijken! Dat geldt niet alleen voor de oude 'stoppenkasten', maar ook voor aardlekschakelaars. “Die moeten ook geregeld getest en gecontroleerd worden”, aldus Cor. “Onze gecertificeerde monteurs komen graag langs om de groepenkast te controleren en eventueel te vervangen. Ook hier gaat het immers om uw veiligheid!”