Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

  wonen

Ruim en licht appartement op een toplocatie met een prachtig uitzicht

DELFT - Eind juni was het precies negentien jaar geleden dat Trudi Bommelé terugkeerde naar Delft. De stad waar ze geboren en getogen is. Ze koos voor een leuk hoekappartement aan de rand van de binnenstad.

Trudi heeft veertig jaar in ’t Gooi gewoond. Toen ze haar man had leren kennen besloten ze samen verder te gaan in die contreien. Ze zijn er getrouwd en kregen een zoon en een dochter. Maar Trudi was vooral ook heel druk met haar werk als expats-manager in Naarden, waarbij ze voor mensen uit alle windstreken van de wereld passende woonruimte zocht en meestal vond. Als echte gastvrouw van Nederland heeft ze vele nieuwe bewoners in dit land wegwijs gemaakt. “Ontzettend leuk werk, wat ik vele jaren met heel veel plezier gedaan heb”, zegt ze. “Ik heb er ook heel veel leuke contacten aan overgehouden.”
Op een gegeven moment wilde Trudi ook wel eens de andere kant van de medaille zien. Het was haar droom om zelf een wereldreis te maken. Daarom is ze weloverwogen terug verhuisd naar Delft, heeft ze nog een half jaartje door gewerkt, maar is ze op zestigjarige leeftijd al gestopt met werken. “Ja, hier keerde ik weer terug naar veel familieleden die nog in Delft woonden. Mijn man en ik waren inmiddels uit elkaar gegaan, onze kinderen hadden hun eigen weg gevonden in Hilversum en Emmen.”
Een nieuwe start in een vertrouwde omgeving, en daarna zou dan die wereldreis bewaarheid moeten worden. Toen Trudi hier kwam wonen, heeft ze best veel aan de woning laten doen. “Zo heb ik de hele vloer laten isoleren en van laminaat laten voorzien”, zegt ze. “Ook heb ik in de badkamer een bad laten plaatsen en heb ik daar aan het plafond een sterrenhemel gemaakt. Ik heb het altijd prachtig gevonden om in bad naar die sterrenhemel te kijken. Daarnaast heb ik in één van de slaapkamers een vaste kast laten maken en er is een zonnescherm geplaatst, dat onlangs nog helemaal is nagekeken en nog perfect functioneert. De hele woning is voorzien van dubbel glas.”
Eén van de redenen voor Trudi om naar dit appartement te verhuizen vormde het mooie uitzicht. Door een venster in een zijmuur kun je helemaal tot aan Molen de Roos kijken. “Hier aan tafel is dan ook mijn favoriete plekje in huis”, zegt ze. “Aan de voorkant is er nu veel nieuwbouw, vroeger zag je het oude station. Als het nieuwe plantsoen straks klaar is, dan zal dat ook een heel leuk uitzicht opleveren. Over het station gesproken, je kan van hier dus heel eenvoudig de trein, tram of bus nemen. Hoewel ik zelf vooral graag wandel. Ik ben geboren in het Westerkwartier, maar ik vind het nu geweldig om in de verschillende wijken van Delft rond te wandelen. Om te zien wat er allemaal is veranderd, en… bijna alles is veranderd. Ik zou dat heel graag nog heel lang blijven doen, maar ik heb astma en doordat de lucht hier niet zuiver genoeg is heb ik bijkomende allergieën gekregen. Het heeft geen haast, maar ik ben van plan om in de omgeving van het strand te gaan wonen.”
De woning op de derde verdieping van dit complex heeft een gang die toegang biedt tot alle ruimtes in de woning. De ruime en lichte woonkamer bijvoorbeeld, die dat prachtige uitzicht op de Spoorzone heeft. “Ook vanaf het inpandige balkon, op het zuidwesten, kun je natuurlijk prachtig ver kijken”, zegt ze.

Westvest 239, Delft
(79 m2)
Vraagprijs is 275.000 euro k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110a
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Meer berichten