Logo delftopzondag.nl
De triagetenten bij het Reinier de Graaf ziekenhuis.
De triagetenten bij het Reinier de Graaf ziekenhuis. (Foto: )

Tenten bij Reinier de Graaf Gasthuis

Delft - Bij het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft zijn tenten neergezet wegens de verwachte grotere stroom patiënten met klachten die gerelateerd zijn aan het coronavirus.

De triagetenten staan naast de spoedeisende hulp. Ook zijn er in het ziekenhuis extra isolatiekamers met beademingsapparatuur gecreëerd. Carina Hilders, directeur van het Reinier de Graaf Gasthuis, licht toe: “Met deze tent spelen we in op de komst van meer patiënten en hebben we een extra locatie om patiënten met coronaklachten snel te kunnen onderzoeken en te screenen. Onze artsen kunnen op deze wijze nog beter beoordelen welke patiënten het snelst zorg nodig hebben. Ook voorkomen we hiermee dat de zorg voor andere patiënten in de knel komt.” Patiënten met coronagerelateerde ziekteverschijnselen worden, volgens de landelijke richtlijnen, in aparte isolatieruimtes behandeld. Zij worden onderzocht door een speciaal samengesteld triage team. De tent heeft zes behandelkamers en is uitgerust met de benodigde apparatuur. In de tenten bij het ziekenhuis staan CT-scanners. Met behulp van dit apparaat kan snel worden gezien hoe de toestand van de longen van een patiënt is. Door middel van deze tests wordt vervolgens vastgesteld of de patiënt besmet is met het coronavirus.

Doneer aan de zorg!
Het ziekenhuis speelt ook in op het dreigende tekort aan beschermende mondkapjes voor het zorgpersoneel. Wereldwijd kampt het zorgpersoneel met een tekort aan beschermende middelen. Het Delftse ziekenhuis doet een dringende oproep aan ondernemers om hun mondmaskers aan te bieden. "We vragen ondernemers die in het bezit zijn van ongebruikte mondmaskers in een gesloten verpakking van het type FFP1 en FFP2 om deze aan ons aan te bieden." Mensen die ongebruikte mondkapjes hebben liggen en deze willen doneren aan de zorg, kunnen mailen naar mondmaskersreinier@rdgg.nl.

Meer berichten