<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé (Foto: KOOS BOMMELE)

Hemd van het lijf: Milco Linssen

Milco Linssen (56) weet alles over slapen. Zijn kennis deelt hij in zijn boek De SlaapCode, zodat iedereen voortaan net zo lekker kan slapen als hijzelf.

Waarom wilde je bij de bibliotheek op de foto?
"Boeken zijn voor veel mensen een ankerpunt. Ik hoop dat mijn boek De SlaapCode dat ook zal zijn."

Waar gaat jouw boek over?
"Over hoe je fijner kunt slapen, beter kunt presteren en langer kunt genieten. In het boek ga ik in op de werking van slaap, slaapverstoorders en de manier om hiermee om te gaan."

Ben je zelf een goede slaper?
"Voorheen was ik een redelijk goede slaper, maar zo nu en dan lag ik te woelen in bed. Toen besloot ik mijn eigen kussen te ontwerpen, iets wat mijn nachtrust goed heeft gedaan."

Hoe ben je op het idee gekomen dit boek te schrijven?
"Ik heb nu aardig wat klanten voor mijn zelfontworpen kussen. Velen gaven aan het een mooi product te vinden, maar toch nog meer behoefte te hebben aan tips voor het verbeteren van hun slaap. Daarom besloot ik onderzoek te doen en een boek te schrijven over mijn bevindingen."

Waarom is een goede nachtrust zo belangrijk?
"Het is goed voor de gezondheid en verlengt je dag. Voor veel mensen is de batterij leeg na een werkdag. Door goed te slapen heb je meer geestelijke energie en meer tijd voor leuke dingen. Een derde van je leven breng je door in bed, een derde op werk en een derde gooien velen weg. Dat is zonde."

Noem eens een tip...
"Een slechte nachtrust is, in tegenstelling tot wat wordt gezegd over suiker, koffie en smartphones, meestal het gevolg van onrustige gedachten. Die kun je aanpakken door een podcast of muziek te luisteren voor het slapen gaan, om je hersenen af te leiden."

En hoe slapen we lekker, met het coronavirus op de loer?
"Door vooruit te kijken. Wat ga je doen als deze ellende over is? Voor mensen die thuis zitten kan dat het uitpluizen van een vakantie zijn. Ondernemers die zich zorgen maken over hun bedrijf doen er goed aan om dit op papier te zetten. Je moet jouw zorgen een plek geven."

Helpen jouw codes jou echt?
"Zeker! En je hoeft mij niet op mijn woord te geloven, je kunt het zelf testen. Een activity tracker meet jouw hartslag en beweging. Dat zegt wat over de kwaliteit van jouw nachtrust. Mijn slaap is aanzienlijk beter geworden."
Wat hoop je uiteindelijk te bereiken?
"Mijn doel is om een miljoen mensen te helpen aan een goede nachtrust, met mijn boek of online."

Als ik burgemeester van Delft was, dan...
"...zou ik zorgen dat mensen in de natuur kunnen bewegen met droge voeten! Ik ben een hardloper en merk vaak dat paden in parken blank staan na een paar dagen regen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>