De meiden van Dance for Life Studio in betere tijden, tijdens een wedstrijd die wél door kon gaan
De meiden van Dance for Life Studio in betere tijden, tijdens een wedstrijd die wél door kon gaan (Foto: )

Dansschool dicht, maar Dance for Life Studio zit niet stil!

  sport

DEN HOORN - Sportverenigingen liggen stil door het coronavirus. Ook dansles wordt voorlopig niet gegeven, maar niet getreurd. De zussen Annefloor (30) en Lotte Verleg (25) weten er een positieve draai aan te geven. Dagelijks delen zij online danslessen via Facebook en Instagram, zodat leden van hun Dance for Life Studio én andere dansliefhebbers kunnen blijven dansen.

Door Cheyenne Toetenel

Scholen zijn gesloten, publieke ruimtes zijn dicht en ook sportverenigingen en sportscholen zijn momenteel niet toegankelijk. Hoe blijven we dan toch een beetje fit met zijn allen en hoe zorgen we ervoor dat de kids zich thuis niet hoeven te vervelen? Annefloor en Lotte van Dance for Life Studio hebben de oplossing. Sinds afgelopen maandag zorgen zij ervoor dat iedereen lekker kan bewegen en plezier kan hebben. Nu even niet in de danszaal, maar gewoon in huis. Het opnemen van de video's is nog wel wat vreemd. "Het voelt wat ongemakkelijk, maar het gaat erom dat de kinderen het leuk vinden." En dat de video's aanslaan, dat weet Annefloor inmiddels. "We krijgen veel positieve reacties, dus blijven hier de komende weken zeker mee doorgaan. Het is een leuke manier om iedereen in deze lastige periode plezier te laten beleven. Samen leven, samen genieten en samen dansen, dat is waar wij als dansvereniging voor staan. En hoewel dat op dit moment even niet kan op de gewone manier, lukt het ons aardig online!"

Passie
De zussen hebben beiden een passie voor dansen en delen dit graag met anderen. "Wij begonnen op jonge leeftijd met Jazz-Dance en geven al vanaf onze tienerjaren dansles. Toen nog bij een andere dansvereniging, maar inmiddels hebben wij er zelf een waar wij heel trots op zijn!" De twee kunnen daarnaast ook nog eens prima overweg met kinderen. "Lotte en ik werken in het onderwijs, waardoor wij aardig wat ervaring hebben in hoe om te gaan met kinderen." Ruim acht jaar geleden combineerden de twee hun beide passies en richtten zij samen Dance for Life Studio op. "In die tijd een kleine vereniging met twee lesjes per week, maar al snel groeide het uit tot wat wij nu zijn; een dansschool met zo'n 450 leden die wekelijks plezier beleven aan onze danslessen." Door de groei kunnen de zussen het tegenwoordig niet meer met zijn tweeën af. "Jiska en Lisa versterken ons team. Dat zijn echt toppers, waar wij niet meer zonder kunnen!"

Plezier
Binnen Dance for Life Studio zijn verschillende danslessen te volgen, voor diverse leeftijdscategorieën. Zo is er voor de allerkleinsten peuter- en kleuterdans, waarin elke maand met een ander thema wordt gewerkt en lessen worden gecreëerd rondom een bepaald boek. "We werken met veel vormen, kleuren en attributen, waardoor het niet alleen leuk is, maar ook leerzaam." Deze bewegingsverhalen komen ook terug op de online kanalen van de dansvereniging. Maar dat is niet alles, want de danslessen moeten ook de oudere kinderen leuke dansmomenten bieden. "We geven fysiek les in verschillende dansstijlen, zoals jazz, streetdance, hiphop en modern. Deze stijlen zie je komende weken ook terug in onze dansvideo's." Sinds kort geven de meiden niet alleen les aan kinderen, maar ook aan hun moeders. "Dat is erg leuk, vooral als je de moeders samen met hun kinderen ziet dansen tijdens een voorstelling." Annefloor benadrukt dat het zowel bij de fysieke- als online danslessen draait om het hebben van plezier. Dat staat bij ons altijd voorop. We vinden het belangrijk dat iedereen na de les een goed gevoel heeft over zichzelf en écht heeft genoten."

Geen optredens
Hoewel Annefloor aangeeft dat de lessen plezier als hoofddoel hebben, doet de dansvereniging het landelijk goed. "Wij doen met vier selectiegroepen mee aan wedstrijden, waarvan we er dit jaar al een paar hebben gehad. Dat beloofde veel goeds, want alle groepen behaalden een podiumplek." Dat maakt het extra zuur dat het coronavirus nu roet in het eten gooit. De overige voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap zijn voor deze maand geannuleerd en uitgesteld tot mei. En het blijft onzeker of ze dan wél door kunnen gaan. "Het zou jammer zijn als er dit jaar geen danswedstrijden meer zijn, want de kinderen hebben het hele jaar hard gewerkt aan de choreografie." Hetzelfde geldt voor de grote zomervoorstelling die eind juni gepland staat. "Wij hebben samen met de kids veel energie gestoken in het creëren van mooie en leuke dansen, waarvan we het eindresultaat graag aan familie willen laten zien. Op zo'n dag zie je al die trotse gezichtjes, die je niet wilt missen." Toch kan Annefloor het heel goed begrijpen als ze een jaartje moeten overslaan. "Safety first!"

Meer berichten
 
CustomHtml_1