<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Anthon Sijsling was zeer betrouwbaar voor zijn teamgenoten en is dat nu als zelfstandig taxichauffeur (015-2612121) (foto: Roel van Dorsten)
Anthon Sijsling was zeer betrouwbaar voor zijn teamgenoten en is dat nu als zelfstandig taxichauffeur (015-2612121) (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Anthon Sijsling?

  sport

DELFT - Anthon Sijsling (34) begon bij Wippolder als linksbuiten en eindigde als laatste man bij DVC.

Sijsling begon als F'je bij Wippolder. "Daar zat ik al meteen in een aardige lichting met jongens als Rob Notenboom, Kevin Halbe en Joey Kartapowiro. Rob Notenboom senior was onze trainer, dat was fantastisch. Hij had het altijd over 'willen winnen' en dat deden we dan ook. We hebben in die jaren menig kampioenschap gevierd."

- Wanneer kwam je bij het eerste?
"Dat was op mijn zestiende onder John de Letter. We speelden thuis tegen SEP en maakten vlak voor tijd 1-1. Bij SEP was er een jongen berucht om zijn vrije trappen en Ronald Hes zei: 'Jij staat in de muur en wat er ook gebeurt; die bal gaat er niet langs. Dat klopte, maar twee weken later had ik de afdruk van die bal nog op mijn bovenbeen staan."

- Hoe ging het op sportief vlak?
"We speelden in de vierde klasse en we haalden eens de nacompetitie: gingen we met de bus naar Nieuwkoop. Van een promotie kwam het echter nooit. Ik genoot altijd van de derby's, al was ik vaak wel wat afgeleid doordat Ajax op hetzelfde moment speelde en ik daar niet bij kon zijn."

- Was daar niks aan te doen?
"Ja, na een jaar of vier bij Wippolder ben ik naar DSVP vertrokken. Omdat ik daar op zaterdag speelde, kon ik wel naar de Arena. René Wolterman was er trainer en hij had met jongens als Michiel van Atten, de gebroeders Roepman en Johnny Verhoeff een ontzettend talentvolle groep. Verder kwam Angelo Koeiman, al jarenlang topscorer in de Rotterdamse regio en had je met Hendrik Jan Huisman een ervaren keeper."

- Was het niet heel erg wennen?
"Zeker. Die clubs liggen misschien twee kilometer uit elkaar, maar het contrast kan bijna niet groter. Ik paste me snel aan, al was het alleen maar omdat ik in het dorpentoernooi de winnende maakte tegen Oliveo. Bij mijn debuut scoorde ik twee keer. Ik weet nog dat ik die wedstrijd een penalty kreeg en wilde aanleggen, maar dat Hendrik Jan Huisman, de keeper de bal uit mijn handen pakte."

- Bleef je lang?
"Ik heb er twee jaar gespeeld. Omdat ik meer ging werken als taxichauffeur, kon ik geen twee keer in de week trainen en moest ik naar het tweede. Egmond Blinker benaderde me of ik met andere Wippolder-jongens bij DVC wilde komen."

- Hoe beviel dat?
"In het begin heel goed. Het was een leuke groep met onder meer Jesper Neeleman, Dennis Glasbergen, Mo Rida, Wesley Pieterse, Michael van der Werff, Jordi van der Elst en we werden ook kampioen. Het jaar erna haalden we de nacompetitie, maar daarna viel het uiteen. Na een jaar in het tweede bij Wippolder ben ik toch weer teruggegaan, maar door de gebrekkige trainingsopkomst en omdat ik het niet snel beter zag worden, heb ik vijf jaar geleden mijn tas ingeleverd."

- Wat doe je nu nog?
"Ik heb sinds kort mijn eigen taxi-bedrijf A-Taxi en speel in een vriendenelftal, het derde van Vredenburch. Verder volg ik Wippolder best intensief en ga ik nog weleens kijken. Het is mooi om te zien hoe goed die club het doet met allemaal eigen jongens. Je merkt wel dat de publieke belangstelling bij de wedstrijden minder is geworden, vooral bij derby's. Dat vond ik altijd fantastisch. Verder hoop ik vooral voor de geweldige vrijwilligers bij DVC dat zij ook de weg omhoog weten te vinden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>