Paul Hogendijk (73), is boodschappen aan het doen in De Hoven Passage
Paul Hogendijk (73), is boodschappen aan het doen in De Hoven Passage

Delvenaar in beeld: Paul Hogendijk (73)

Algemeen

Wat doet u vandaag in De Hoven Passage?
“Nou boodschappen doen, kijken wat we nog kunnen krijgen nadat iedereen is uitgehamsterd.”

Wat doet u in het dagelijks leven?
“Ik ben vooral bezig om me een beetje te ontspannen. Nu we nog naar buiten kunnen ga ik wel eens eventjes wandelen en fietsen. Ik ben ook nog eens bestuurslid en penningmeester van een uitvaartonderneming hier in Delft. Daar ben ik een hoop tijd aan kwijt en dat kan ik ook allemaal netjes binnen doen. Tussendoor heb ik nog eens de gelegenheid om gezellig met mijn vrouw boodschappen te doen.”

Wat bent u van plan om de komende periode te doen?
“We kunnen niet zoveel doen. Normaal gaan we één à twee keer per jaar op vakantie, maarja dat zit er allemaal voorlopig niet in. We zien het wel van dag tot dag. We houden ons vooral een beetje op in een gezellige familiekring. Een beetje op elkaar letten.”

Wat was uw nieuws van deze week?
“Er is maar één soort nieuws en dat is de Coronavirus. Ik denk dat het op zich wel goed is dat Nederland zo’n 90% afgesloten is. Het is wel zo dat niet alle virologen hetzelfde denken, maar over het algemeen is het toch wel zo dat dit de enige manier is om er misschien een keer van af komen.”

Wat is uw mooiste plekje in delft?
“Menselijk gezien, in mijn eigen appartement bij mijn eigen vrouw. Toeristisch gezien voor de gezelligheid, dan is onze voorkeur de binnenstad van Delft. Onze marktplaats, die is natuurlijk fantastisch.”