<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Wim Plomp is de voorzitter van Redeoss (foto: Willem de Bie)
Wim Plomp is de voorzitter van Redeoss (foto: Willem de Bie) (Foto: )

Passie met een gouden rand: Wim Plomp

DELFT - Als 20-jarige kwam hij voor het eerst in beeld bij Redeoss en nu is Wim Plomp (68) de voorzitter van de Delftse sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking.

Door: Svjetlana Zivkovic

"Op mijn twintigste kreeg ik voor het eerst te maken met Redeoss", vertelt Wim. Ik ben destijds op vrijwillige basis trainer van het rolstoelbasketbalteam geworden. Mijn belangstelling hiervoor ontstond doordat mijn tweelingbroer spastisch is en al bij de vereniging zat. Zodoende ben ik er eigenlijk ook binnengerold. Ik was daar al een bekend gezicht, omdat ik er weleens kwam kijken. Zo kreeg ik de vraag of ik ook iets wilde betekenen voor de vereniging en dat leek me een leuk idee. Extra leuk was dat ik zelf al actief basketbalde en het aanbod kreeg of ik het rolstoelbasketbalteam van Redeoss wilde trainen. Dat gaf voor mij de doorslag om het te doen. Het waren tweeëntwintig mooie en leuke jaren."

Voorzitter
Wim zette zich maar liefst tweeëntwintig jaar vrijwillig in als rolstoelbasketbaltrainer bij Redeoss. Hij verdween daarna even uit het beeld, maar keerde in 2015 terug als de voorzitter van de sportvereniging. "In de tussentijd ben ik zeven jaar lang actief geweest als trainer van een jeugdteam en ik ben ook bestuurslid geweest van de carnavalsvereniging", vertelt Wim. Bij Redeoss kwamen ze erachter dat ik ervaring heb als bestuurslid en ik was voor de vereniging natuurlijk al een bekend gezicht, dus zodoende hebben zij mij de voorzitterspositie aangeboden en ik vond het eigenlijk wel leuk om terug te keren." Wim heeft als voorzitter verschillende taken. "Ik probeer iedereen van alle secties te leren kennen om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Daarnaast vergader ik iedere maand. De vergaderingen zijn op dit moment door het coronavirus digitaal. Verder heb ik eens in de zoveel tijd een vergadering met de leiders van de secties om te voortgang en de ontwikkelingen te bespreken."

Redeoss
Revalidatie Delft en Omstreken Sport en Spel, beter bekend als Redeoss, werd op 16 mei 1966 opgericht door de ouders van kinderen die het noodzakelijk vonden dat hun kinderen aan sport konden blijven doen. Redeoss is een multi-sportvereniging voor mensen met een lichamelijke, ofwel een motorische, beperking. Redeoss biedt een ruim scala aan activiteiten welke waar nodig worden begeleid door de vrijwilligers uit het bestaande kader. Denk aan jeugdbadminton of (jeugd) rolstoelbasketbal. Alle activiteiten van Redeoss vinden plaats in het Basalt Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 in Delft. Alle details, informatie en contactgegevens vind je op www.redeoss.nl. Redeoss is ook altijd op zoek naar vrijwiligers. Daar kun je je ook op de site voor aanmelden.

Oproep
Ken jij een vrijwilliger die zich met passie en al inzet voor een goed doel en die het verdient om in de spotlights te worden gezet? Mail dit dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>