<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Marjan de Kleijn en Odette Groenheide samen met Ronnie Gardiner
Marjan de Kleijn en Odette Groenheide samen met Ronnie Gardiner (Foto: )

RGM: Muziek, bewegen en cognitieve uitdaging

DELFT - Wie zijn of haar brein en lichaam fit wil houden, heeft veel baat bij de Ronnie Gardiner Methode (RGM). Binnenkort zijn er gratis kennismakingslessen in Delft en Pijnacker-Nootdorp.

Marjan de Kleijn en Odette Groenheide zijn Oefentherapeut Cesar en gespecialiseerd in Slaapoefentherapie en Kinderoefentherapie. Daarnaast zijn zij RGM practitioner/therapeut. De twee geven sinds 2012, de introductie van RGM in Nederland, les in deze methode.

Unieke training
RGM is een unieke training voor de hersenen, ontwikkeld door de succesvolle jazz drummer Ronnie Gardiner. Hij is met zijn 87 jaar een levend voorbeeld en treedt nog regelmatig op als RGM practitioneropleider en als drummer! De RGM is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode waarbij ritme en muziek worden ingezet. Doordat meerdere hersengebieden tegelijkertijd worden geactiveerd, is het een sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Zoals bekend is bewegen een goede manier om lichaam en brein te trainen. Bij RGM komen daar de muziek, ritme, spraak, de cognitieve uitdaging en het plezier nog bij. Veel cursisten hebben aangegeven dat er goede verbeteringen zijn getreden op het gebied van de concentratie, het geheugen, coördinatie en balans.

Doelgroep
Voor diverse doelgroepen is de RGM leuk en waardevol. Zowel voor gezonde mensen (Healthy Ageing) als voor mensen met problemen zoals hersenletsel, burn-out, Parkinson, MS, CVA/NAH is de RGM een efficiënte manier om het brein in goede conditie te brengen of te houden. Bij voldoende aanmeldingen start een nieuwe beginnerscursus, tien lessen van een uur voor 100 euro, in Delft en/of Pijnacker.

Kennismaking
Voorafgaand aan de nieuwe groepslessen zijn er gratis kennismakingslessen. In Pijnacker vindt er een plaats op vrijdag 24 januari om 12.45 uur in Sportcentrum De Viergang, aan de Sportlaan 1B. In Delft vindt een gratis les plaats op maandag 27 januari om 12.45 uur in Wijkcentrum De Hofstee aan de Sandinoweg 149. Aanmelden is niet nodig, maar wordt op prijs gesteld. Dit kan via oefentherapieoostland@gmail.com. Bellen is ook mogelijk: praktijk: 015-2512019, Odette: 06-10645970 of Marjan: 06-11104342.

Individueel
Bent u geïnteresseerd in de cursus RGM, maar volgt u die liever niet in groepsverband? Dan kunt u de cursus ook individueel volgen. Neem voor meer informatie contact op, zodat de mogelijkheden met u kunnen worden afgestemd.

Cheyenne Toetenel

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>