De Wereldparels, samen met burgemeester Marja van Bijsterveldt en de ouderen van het Apostolisch Genootschap (Foto: Koos Bommelé)
De Wereldparels, samen met burgemeester Marja van Bijsterveldt en de ouderen van het Apostolisch Genootschap (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Verbinden ondanks culturele verschillen

DELFT - Afgelopen donderdag genoten ouderen van het Apostolisch Genootschap van een lunch die werd aangeboden door de internationale vrouwengroep Wereldparels. Burgemeester Marja van Bijsterveldt wilde hier graag bij zijn.

De lunch beoogde culturen te verbinden en werd mede aangeboden uit dank dat de Wereldparels wekelijks kosteloos kunnen samenkomen in het pand van het Apostolisch Genootschap aan de Van Adrichemstraat 277.
Ook onze burgemeester was aanwezig bij dit mooie initiatief op 16 januari.

Wereldparels
Wereldparels is een groep van vrouwen met een grote diversiteit aan achtergronden, die elke week bij elkaar komen. De paspoorten laten een groot scala aan nationaliteiten zien: Turkije, Iran, Afghanistan, Wit-Rusland, Oekraïne, Suriname, Roemenië, Bulgarije, Servië, Jordanië, Azerbeidzjan én Nederland. De groep steunt op drie pijlers: de Nederlandse taal verbeteren door gesprekjes bij de koffie en spreekbeurten, leren van elkaar op het gebied van cultuur en producten maken om de koffie te kunnen bekostigen. "Met onze activiteiten willen we graag een brug slaan tussen vrouwen uit Nederland en andere landen in het gebied van taal, cultuur en kunst. Wij doen alles op eigen kracht en creativiteit", vertelt Nushaba Mirzazade, oprichter van de Wereldparels.

Dankbaar
"Vier jaar geleden werden we 'dakloos'", aldus Nushaba. "Overal moesten we betalen, wat het lastig maakte om samen te komen. Tot ons grote geluk konden wij toen gratis terecht bij het Apostolisch Genootschap. Bovendien helpen zij ons om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Daar zijn wij ze dankbaar voor, dus met deze lunch wilden wij iets terugdoen."

Meer informatie? www.delftvoorelkaar.nl/activiteit/wereld-parels-internationele-vrouwen-club/

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1