Logo delftopzondag.nl
Foto:

Ronald van Assen

Ronald van Assen (48) is auteur van psychologische levensverhalen. Op 25 januari komen 2 gloednieuwe boeken van hem uit!

Waarom wilt u hier op de foto?
"Dit is in mijn woonkamer. Dat is de plek waar ik mij ontspan en waar ik nadenk over nieuwe verhaallijnen voor mijn boeken. Ik haal er erg veel inspiratie vandaan, omdat ik er tot mezelf kan komen en echt kan relaxen."

Waar haalt u inspiratie voor uw verhalen vandaan?
"Vooral uit dingen die ik zelf heb meegemaakt of uit mijn persoonlijke omgeving. Dingen komen ook vaak ineens in me op en daar maak ik dan een mooi verhaal van."

Waarom spelen uw twee nieuwe boeken zich af in Delft?
"Omdat ik zelf uit Delft kom. Plekken waar ik als kind kwam, behandel ik nu in de verhalen, maar ook de minder bekende plekken, zoals bijvoorbeeld de Wippolder. Daarnaast is Delft gewoon een prachtige stad met veel historie."

Waarom heeft u gekozen voor een trilogie?
"Omdat het dan een mooi afgerond geheel is wat met elkaar samenhangt. De verhaallijn loopt door alle delen en het heeft allemaal met elkaar te maken. Het is vooral leuk, omdat het zich in Delft afspeelt en daar veel over te vertellen valt."

Waarin verschilt 'De acht poorten' van 'Een boodschap uit het verleden'?
"Het zijn in principe losstaande verhalen, dus je kunt ook een van de delen lezen, maar de verhaallijn gaat gewoon verder in de volgende delen. Het heeft uiteraard wel gewoon allemaal met elkaar te maken."

Heeft u al een idee voor het laatste deel?
"Jazeker! Dit verhaal speelt zich in het verleden en in het heden af. De verhaallijn gaat gewoon weer verder, maar zal door middel van een spannend einde afgesloten worden. Het laatste deel zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 uitkomen.

Is er naast schrijven nog iets wat u graag doet?
"Ik geef lezingen en voorlichtingen bij vrijwilligersorganisaties. Omdat ik zelf op mijn 40e gediagnostiseerd ben met verschillende vormen van persoonlijkheidsstoornissen, wil ik graag mijn ervaringen, kennis en tips delen."

Op welk verhaal bent u het meest trots?
"Alle boeken zijn uniek op hun eigen manier, maar het meest trots ben ik op Jelena de onbekende held. Dit is een oorlogsverhaal uit 2018. Het is gewoon zo'n mooi verhaal geworden."

Waar ziet u uzelf over 5 jaar?
"Ik ga zeker door met schrijven en ik merk dat het steeds beter gaat. Stiekem hoop ik natuurlijk om de beste schrijver van Nederland te worden."

Als ik burgemeester van Delft zou zijn, dan zou ik…
"…de binnenstad en de inwoners van Delft helemaal in een Middeleeuwste stijl terugbrengen. Compleet met de stadsmuren en stadspoorten. Ik zou heel graag die sfeer willen proeven."

Meer berichten