Logo delftopzondag.nl
De Mijnbouwstraat is nog altijd afgesloten voor verkeer
De Mijnbouwstraat is nog altijd afgesloten voor verkeer (Foto: )

Mijnbouwstraat eind februari weer open

DELFT - Het werk in de Mijnbouwstraat duurt langer dan verwacht. Dit komt door oude gas- en waterleidingen die in de grond liggen.

Het einde van de werkzaamheden in de Mijnbouwstraat komt nu toch echt in zicht. De 'heropening', die eigenlijk gepland stond in oktober en later in december, wordt naar alle waarschijnlijkheid eind februari geopend, laat een woordvoerder van wegenbouwbedrijf KWS Infra ons weten.

Uitstel
Het uitstel heeft te maken met oude gas- en waterleidingen die in de grond zijn ontdekt. "Werkzaamheden moesten daardoor tijdelijk worden stilgelegd, zodat Stedin en Evides er aan de slag konden. Die zijn eind van deze maand klaar, dus in de eerste week van februari kunnen onze werklieden het werk weer oppakken. Zij zullen dan eerst herstelwerkzaamheden uitvoeren en vervolgens starten met de asfaltlaag. Het plan is om de Mijnbouwstraat eind februari weer te openen. Dat gaat lukken, tenzij we te maken krijgen met weersomstandigheden die niet gunstig zijn voor het asfalt. Maar het ziet er vooralsnog positief uit."

Verandering
Verkeer op de Mijnbouwstraat kan straks in twee richtingen rijden. Dit geldt ook voor fietsers en voetgangers. Aan de noordkant van de straat komt een apart fiets- en voetpad.

Blijf op de hoogte
Tijdens het werk is de Mijnbouwstraat is dicht voor verkeer. "Het is een vervelende situatie, maar het is helaas niet anders. Gelukkig hebben de omwonenden er begrip voor. Iedereen die vragen heeft over de ontwikkelingen raad ik aan onze KWS-app te downloaden op een telefoon of tablet. Op deze app kun je precies zien wanneer er wordt gewerkt en hoe je kunt omrijden. Ook kunnen omwonenden via de app een vraag stellen aan de aannemer. Of een klacht of compliment doorgeven."

Cheyenne Toetenel
Meer berichten