Logo delftopzondag.nl
Veel van deze bekende muzikanten komen voor in de muziekdocumentaire 'And The Beat Goes On' (Foto: Jerrold Mallee)
Veel van deze bekende muzikanten komen voor in de muziekdocumentaire 'And The Beat Goes On' (Foto: Jerrold Mallee) (Foto: JERROLD-MALLEE)

Gouden Delftse muziekjaren in documentaire 'And The Beat Goes On'

DELFT - 'Ma Belle Amie', 'She Likes Weeds', 'Not Just A Flower in Your Hair', 'Wheelchair Groupie'. Het zijn zomaar wat populaire nummers van de Delftse bands Tee Set, After Tea en Alquin. 'Ma Belle Amie' van de Tee Set scoorde zelfs tot in Amerika toe, waar het in 1970 een verdienstelijke vijfde plaats behaalde in de prestigieuze Billboard hitparade.

Martin Reitsma uit Delfgauw en de Haagse cineast John Meijer zijn momenteel bezig het samenstellen van een documentaire over deze Delftse bands en voorts over diverse roemrijke Haagse bands. De gouden jaren uit de Delftse en Haagse popmuziek komen in deze boeiende documentaire langs door middels van interviews, muziek en clips met onder meer leden van voornoemde Delftse topbands zoals Polle Eduard, Ferry Lever, Peter Seilberger en Paul Westrate. Separaat zullen binnenkort ook filmopnames gemaakt worden van gitarist Ferdinand Bakker en zanger Michel van Dijk van Alquin. Ook muzikanten uit Haagse popgroepen zoals The Golden Earring(s), Q 65, Greenfield and Cook, The Motions, Livin'Blues, Shocking Blue, Urban Heroes, Groep 1850, Gruppo Sportivo en zangeres Bojoura zullen te zien zijn in deze documentaire.
Vanuit de media is er al de nodige belangstelling getoond voor deze muziekdocumentaire waarin met name de jaren zestig tot en met tachtig- 'de gouden muziekjaren' - centraal zullen staan met hier en daar een uitstapje naar latere jaren met Emilie Cleuver en Jennifer Ewbank. Reitsma en Meijer zijn op vrijdag 24 januari, samen met Rudy Bennett van The Motions vanaf 18.00 uur te gast in het radioprogramma Haagse Bluf, bij Omroep West, om te komen vertellen over dit unieke gefilmde tijdsbeeld.

De Beatshow
Dat de popmuziek van toen nog steeds populair is blijkt wel uit de bruisende Beatshow die op zondag 9 februari in het Haagse Diligentiatheater te zien zal zijn tijdens de matineevoorstelling om 16.00 uur. In de Beatshow nemen de legendarische zangers Rudy Bennett en Theo van Es (The Shoes) en schrijver Maarten Spanjer het publiek mee terug naar de nostalgische jaren vijftig en zestig met veel hits, verhalen en herinneringen. Ook de Delftse zanger-gitarist Polle Eduard en singer-songwriter Specs Hildebrand zullen die middag met The Motions optreden. De kaartverkoop start in de loop van volgende week via https://www.diligentia-pepijn.nl.

Sticky Fingers Tour
Reitsma en Meijer hebben het druk want op 23 januari zal het duo filmopnamen maken van de Sticky Fingers Tour in het Delftse theater De Veste. Die avond staan topmuzikanten zoals Jan Akkerman, Bert Heerink, Rob Winter en de Bombita's op het podium met een voorstelling met nummers van het Sticky Fingersalbum van The Rolling Stones.

De documentaires zullen in de loop van februari te zien zijn bij diverse omroepen en op YouTube.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten