<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Het Grotius College is meer dan alleen praktijkonderwijs
Het Grotius College is meer dan alleen praktijkonderwijs (Foto: )

Het Grotius, meer dan praktijkonderwijs

DELFT - De praktijkschool van het Grotius College is een kleinschalige school die niet alleen praktijkonderwijs, maar ook entreeonderwijs biedt. De afgelopen vijf jaar vanaf de locatie aan de Aart van der Leeuwlaan 12, maar binnenkort vanaf een nieuwe mooie locatie.

Praktijkonderwijs laat leerlingen anders leren. Leerlingen leren door stages, theorie- en praktijkvakken en krijgen een zodanige basis mee zodat ze, na het behalen van hun praktijkschooldiploma, een vervolgopleiding en/of passend werk kunnen vinden. Het onderwijs op het Grotius biedt verschillende mogelijkheden. Voor een deel ligt het onderwijsaanbod vast, er wordt tevens geprobeerd het onderwijs aan te laten sluiten bij de interesses en mogelijkheden van de leerling. Tijdens coachingsgesprekken bespreken leerlingen met hun mentor wat zij willen leren en hoe de mogelijkheden van de leerling het best benut kunnen worden.

Praktijkgericht
Op het Grotius College worden verschillende praktijkrichtingen aangeboden, waaronder horeca, zorg en welzijn, techniek en detailhandel en logistiek. De school biedt leerlingen de mogelijkheid brandcertificaten te behalen. Daarnaast bestaat voor iedere leerling de mogelijkheid om tijdens zijn of haar jaren op het Grotius een stage lopen, binnen of buiten de school. "Door en interne stage leren de leerlingen werken in een veilige en vertrouwde omgeving. In de praktijk is gebleken dat dit erg goed is voor de ontwikkeling. Een stage draagt bij om zo succesvol mogelijk uit te stromen naar werk of een vervolgopleiding", aldus directeur Patrick van der Mark.
Nieuwe school
Medio 2020 zal de praktijkschool van het Grotius College verhuizen naar een nieuw gebouw aan de Isaäc Da Costalaan. 'Door toename van het aantal praktijkruimtes biedt de school nog meer mogelijkheden voor de leerlingen. Op de nieuwe locatie is ook ruimte voor een moestuin en een restaurant, waarbij we de buurt gaan betrekken. Zij zijn welkom om bij ons te komen eten."

Open Dag
De docenten van het Grotius College vinden het leuk om kennis met je te maken! Op de Open Dag worden jij en jouw ouders meegenomen op een rondleiding door het gebouw. Je ziet dan welke praktijkrichtingen er zijn, je ontmoet de enthousiaste docenten en je ontdekt wat het Grotius zo bijzonder maakt. Kom de sfeer proeven op woensdag 22 januari van 17.00 uur tot 20.00 uur!

Anthony van Oorschot

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>