Ontwerp gemaakt door student Silvan Muff
Ontwerp gemaakt door student Silvan Muff

Boijmans: a new chapter

Algemeen

DELFT - Derdejaars studenten van de minor Spaces of Display van de TU Delft hebben het afgelopen halfjaar hard gewerkt aan het project 'Boijmans bij de Buren' en 'Boijmans in de Klas'.

Deze projecten zijn oplossingen voor het museum Boijmans van Beuningen dat zijn deuren voor de komende zeven jaar sluit, als gevolg van een grootschalige renovatie. Op deze manier kan het museum niet vergeten worden. Studenten hebben gewerkt aan ontwerpoplossingen voor 'Boijmans in de Klas' door een kunst displayelement te ontwerpen, waarin de originele schilderijen van Boijmans veilig naar de Rotterdamse klaslokalen vervoert worden en een educatieve rol in de klas innemen. Ook zijn er ontwerpen gemaakt voor 'Boijmans bij de Buren', een pop-up museum voor het Boijmans van Beuningen in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Als afsluiting van het gehele project wordt een selectie van het studentenwerk tentoongesteld in BK Expo op de faculteit Bouwkunde TU Delft. Bovendien is de gehele tentoonstelling ontworpen, gebouwd en georganiseerd door de studentengroep.

De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 24 januari om 16.00 uur en deze is daarna nog te bezoeken tot en met 13 februari. Locatie: Faculteit Bouwkunde, Julianalaan 134.