Krulmuziek presenteert haar CD bij DOK Centrum (Foto: Gerda Hanemaaijer)
Krulmuziek presenteert haar CD bij DOK Centrum (Foto: Gerda Hanemaaijer) Foto: Gerda Hanemaaijer

CD-presentatie Ba-boem! voor kleintjes

Algemeen

DELFT - Dat klassieke muziek heel speels en leuk is voor jonge kinderen bewijst het Delftse Krulmuziek al jaren.

Ze zijn met een heel nieuw programma gestart en brengen nu een CD uit. Zo kunnen ouders thuis ook de leukste liedjes in klassieke stijl beluisteren.

Kiekeboe
Op muziek van Beethoven kun je fijn dansen en met muziek van Grieg kun je heerlijk kiekeboe spelen. Delftenaar Félice van der Sande, oprichter van Krulmuziek, schrijft de liedjes en arrangementen. Ze maakt nieuwe combinaties van muziek van de grote meesters zoals Beethoven, Vivaldi en Tsjaikovsky met kinderlied en kinderspel. In 2013 speelden ze hun eerste concert voor baby's, peuters en kleuters in Delft. Inmiddels komen ze op allerlei plaatsen in Nederland en België, zoals het Amsterdamse Concertgebouw en het Eindhovense Parktheater. De 'krulmuziek' staat heel dicht bij de belevingswereld van het jonge publiek. Er is voortdurend interactie tussen de muzikanten en de kinderen, klassieke werken worden afgewisseld met bekende kinderliedjes. Veel muziek wordt speciaal gearrangeerd waardoor tempo, sfeer en duur van de muziek aangepast zijn aan de luister-, beweeg- en speelbehoeftes van de jonge kinderen. Het programma houdt rekening met aanwezige volwassenen, zodat ook zij kunnen genieten van deze mooie muziek.

Presentatie
Vrijdagmiddag 25 oktober om 16.00 uur start de CD-presentatie met natuurlijk live muziek in bibliotheek
DOK Centrum aan het Vesteplein! Baby's, peuters en kleuters zijn welkom om samen met hun verzorger
te komen en mee te zingen, te spelen en te dansen. Daarna is gelegenheid om op een echte kinderviool
of cello te spelen en de muzikanten Hester, Zdenka, Sebastiaan en Félice te ontmoeten, terwijl de grote mensen de CD gesigneerd kunnen aanschaffen. Toegang is gratis.