<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Bakker Patrick van Holsteijn verkoopt Delftse Bruggetjes om de Keramieken Kaart te helpen verwezenlijken
Bakker Patrick van Holsteijn verkoopt Delftse Bruggetjes om de Keramieken Kaart te helpen verwezenlijken (Foto: )

Patrick van Holsteijn, een Delfts Bruggetje voor de Keramieken Kaart

DELFT - Ooit een herberg waar de befaamde Balthasar Gerards gelogeerd geeft, maar al sinds 1796 een bakkerij. Op deze plek middenin het historische centrum van Delft wordt dus al eeuwenlang brood gebakken.

Door Oriana van der Sande

Dit historische pand staat schuin tegenover de plek waar de Keramieken Kaart komt te hangen. Tijd om een van de eerste supporters van het project te spreken, Patrick van Holsteijn.

Hoe lang ben jij al de ene helft van het Diamanten Ring?
"Mijn man Thomas was accountmanager bij een grondstoffenleverancier en de Diamanten Ring was een klant van hen. Toen zag hij dat dit mooie bedrijf te koop was. In 2015 hebben we het samen overgenomen. Een winkel runnen is mij helemaal op het lijf geschreven. Maar ik vind brood en gebak ook echt een heel mooi, totaalproduct. En dat je dat ook mag doen vanuit een historische pand, dan is dan helemaal prachtig."

Hoe ben je Delftenaar geworden?
"Ik ben geboren en getogen in Dordrecht. Ik had daar alles, een huis, mijn vrienden, mijn werk, mijn ouders. Naar Delft komen was toch heel heftig en wennen. Alles opnieuw opbouwen. In het begin gingen we nog vaak naar Dordrecht, maar de files zijn altijd zo vervelend. De stad voelde meteen top. Delft is mooi en sfeervol. Ik had in het begin dat gevoel van 'Ik vertrek!'. Alles achtergelaten en op een mooie plek iets nieuws opbouwen. Gaat dat wel lukken? Mis ik mijn oude leven niet? Voor ons heeft het goed uitgepakt. Dit is het! Wij zijn al vier jaar hier en het gaat super. Wij voelen ons Delftenaren nu."

Met het Delfts Bruggetje steunen jullie al vanaf het begin de Keramieken Kaart. Waarom?
"Ons pand is ook gevestigd aan de Papenstraat en dat is niet echt een leuke steeg. Er lopen wel veel mensen doorheen, maar 'snel, snel' omdat het niet uitnodigend is. Toen we hoorden van de Keramieken Kaart wisten we meteen dat dit helemaal past. Het heeft met de historie van deze binnenstad te maken, het is mooie kunst en het is van iedereen. Als je bij ons een 'Delfts bruggetje' koopt, steun je de Keramieken Kaart én eet je iets lekkers!"

Is de Keramieken Kaart een aanwinst voor de stad?
"Absoluut. Delft is zo'n mooie stad, ik vind het net klein Amsterdam qua sfeer, maar dan gemoedelijker en niet zo groot en druk. Er zijn hier zoveel gezellige terrasjes en restaurantjes op loopafstand. Je laat je auto staan, gaat lekker slenteren en toch kun je alles zien en doen. En alle festivals en markten maken de stad levendig! Ik denk dat de Keramieken Kaart ook toeristen gaat aantrekken die hier veel foto's gaan maken. En als de kaart er eenmaal hangt, dan gaat de rest van de Papenstraat ook mooier worden. Het is vaak zo, je moet ergens beginnen. De Keramieken Kaart is een prachtig begin en een goed voorbeeld van stadsverfraaiing. Wij moeten met z'n allen voor onze stad zorgen."

Crowdfunding
De Keramieken Kaart van Delft begint vorm te krijgen. Om dit fantastisch gemeenschapsproject tot een mooi einde te brengen is een crowdfunding gestart. Vrijdag 25 oktober wordt dit 'gevierd' met een evenement: de Kroniek van de Keramieken Kaart, vol muziek, verhalen en dans uit de 17e eeuw. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een groot deel van de Keramieken Kaart te bewonderen. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 in Het Voorhuis aan de Voorstraat 64.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>