Tjan en Tan, expert horlogemaker en presentator
Tjan en Tan, expert horlogemaker en presentator

Tjan: reparerende engel bij The Repair Shop

Algemeen

DELFT - De bekende Delftse horlogemaker Tjan van Loenen is maandag 21 oktober voor het laatst te zien bij The Repair Shop op RTL4, aanvang: 21.30 uur.

In het door Humberto Tan gepresenteerde programma buigt hij zich over de reparatie van een zakhorloge. Volgens Tjan hangt hier een heel mooi, emotioneel verhaal omheen.
"Het heeft te maken met het Carnegie-heldenfonds. In 1933 werd het horloge uitgereikt aan een jongen van 15 jaar die een heldendaad had verricht. Wat voor heldendaad? Ja, dat verklap ik niet, je moet de aflevering gewoon bekijken. Het is een prachtig verhaal, mooi in beeld gebracht. De jonge held groeide uit tot de favoriete oom van de man die het horloge ter reparatie aanbood bij Repair Café."

Jubileum
Nog een leuke bijkomstigheid: Net als KLM viert Van Loenen dit jaar haar 100-jarig jubileum.
"Opa Van Loenen is het bedrijf op 1 maart 1919 begonnen. Echter, in tegenstelling tot KLM, werken wij met iets duurzamer materiaal. Volgende week, zaterdag 26 oktober, mag ik de kerktorens weer beklimmen om de wintertijd in te stellen op de grote klokken. Voor deze jaarlijkse traditie heb ik mijn medespecialisten uit het programma uitgenodigd. Zij beklimmen de kerktoren in mijn kielzog om mij live aan het werk te zien tijdens deze operatie. Heel leuk om ze dan weer allemaal te zien,"