De Markt zal er tijdens het winterse evenement Flatstyle 2016 ongeveer zo uitzien.
De Markt zal er tijdens het winterse evenement Flatstyle 2016 ongeveer zo uitzien.

Algemeen

DELFT – Deze winter hebben we in Delft geen schaatsbaan op de Beestenmarkt, maar krijgen we een sneeuwpiste op de Markt.

Op zaterdag 9 en zondag 10 januari wordt de Markt in Delft vanwege het evenement Flatstyle 2016 namelijk bedolven onder een dikke laag sneeuw. En kan er in het centrum van de Prinsenstad worden geskied en gesnowboard. Er wordt op het eeuwenoude plein een compleet freestyle park aangelegd, waar deelnemers met een kabelsysteem vooruit worden getrokken, te vergelijken met wakeboarden achter een kabel.
Het hoogtepunt van Flatstyle 2016 wordt de Flatstyle Pro Contest, waar professionele boarders zullen gaan laten zien wat ze kunnen. De gehele Markt is dan open voor bezoekers om te komen kijken. Ook is het mogelijk om na inschrijving op zaterdagochtend en zondag zelf de baan te betreden op een snowboard of ski's.
Daarna, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 januari, verhuist de sneeuw naar de campus van de TU Delft, bij het Sport & Cultuurcentrum aan de Mekelweg. Daar kan iedereen deze dagen gratis snowboarden of skiën in het gecreëerde sneeuwpark. Unit Sport & Cultuur van de TU Delft en boardsportsvereniging DROP Delft organiseren dan bovendien clinics voor de meer gevorderden, waar zij voorgetrokken door een winch de rails en andere obstakels kunnen bedwingen.
Zie voor nog veel meer informatie de websites www.flatstyle.nl en www.sc.tudelft.nl.