Afbeelding

Eigenaar NUOVO MODE houdt er na vijfendertig jaar mee op

Algemeen

Editie: Week 40, Jaargang 22 |

Het doet pijn om afscheid te nemen van zijn levenswerk, maar Cees van der Brugge stopt binnenkort met NUOVO mode aan de Markt 13 in Delft.

DELFT –  Cees van der Brugge gaat het wat rustiger aan doen. De oprichter van NUOVO MODE, gevestigd aan de Markt 13 in Delft, vindt het na ruim vijftig jaar werken genoeg geweest en gaat genieten van zijn vrije tijd.

Hiermee komt een einde aan een tijdperk. Van der Brugge bouwde zijn bedrijf van de grond af op. “Ik begon op mijn vijftiende met werken; omdat mijn vader een kapperszaak in de Breestraat had, ging ik naar de kappersacademie. Ik heb drie jaar bij een kapper in Den Haag gewerkt. Omdat ik last kreeg van kapperseczeem, moest ik daarmee ophouden.”


Omdat hij altijd al 'iets met mode had', liep hij in Den Haag een winkel binnen. “Dat was het eerste kledingwinkel waar ik ging werken. Ik kon meteen aan de slag als hulpverkoper. Daarna werd ik bedrijfsleider in The Sting aan de Spuistraat 58.”
Na een kleine vijftien jaar als bedrijfsleider werd Cees van der Brugge ontboden bij zijn werkgever, Aadje Schumacher. “Hij adviseerde me om voor mezelf te beginnen in de stad waar mijn roots lagen. Daarop kwam ik in contact met Kees Koreneef senior, toen nog eigenaar van het pand op de Markt. Hij zei: 'Ga het gewoon proberen!' Samen met mijn vriend Kees van de Schip, die me intensief begeleidde, heb ik de eerste stappen gezet.” De rest is geschiedenis.
Het bleek een enorm succes: een periode van ongekende groei volgde, met vele filialen, waarin Cees van der Brugge zijn eigen imperium in de Randstad en daarbuiten opbouwde. “Dat hebben we jarenlang volgehouden, maar op een gegeven moment leverde dat te veel extra kopzorgen op; zeker gezien het feit dat bepaalde merken pilotshops openden.”


Inmiddels heeft Cees van der Brugge nog maar twee winkels: NUOVO MODE aan de Markt 13 in Delft en ‘Van de Bank Gekocht’ in de Haagse Theresiastraat. “De tijd is nu gekomen om met NUOVO MODE aan de Markt 13 te stoppen, wij doen dat met pijn in ons hart. Ik heb ruim vijftig jaar lang gewerkt en wil nu van andere dingen gaan genieten. Je kunt zeggen dat ik het wat rustiger aan moet doen, maar in die bovenkamer blijft dan alles toch maar malen. De komende maanden houden we een gigantische opheffingsuitverkoop met kortingen tot 70 procent op de nieuwe winter collectie. Daarna is NUOVO aan de Markt 13 finito.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12