Afbeelding

Thuis bij RODI: Robin van Dam

vaste rubrieken

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

DELFT - “Hallo ik ben Robin van RODI Media”. Met die introductie loopt Robin van Dam wekelijks bedrijven in het verspreidingsgebied van Delft op Zondag binnen.

“In oktober zocht ik werk,” zegt de goedlachse vertegenwoordiger. “Ik heb Bram Rontberg gebeld met de vraag of hij in zijn netwerk mensen kende die personeel zochten. Zijn antwoord was even spontaan als verrassend; laten we het maar eens bij ons proberen.”

Robin van Dam bezoekt dagelijks bedrijven in en om Delft. “Bedrijven die Delft op Zondag in de bus krijgen hoef ik niets te vertellen. Die weten precies waar het bij RODI om draait. We zijn daar heel erg bekend. In Den Haag heb ik meer werk om de mensen te vertellen wat we doen. Ik kom natuurlijk altijd onaangekondigd en dat betekent dat ik niet altijd welkom ben. Sommige mensen zijn bang dat ik meteen een aanslag op hun portemonnee kom doen, maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat mij erom de mensen erop de wijzen dat, als ze iets nodig hebben, altijd bij ons terecht kunnen. ” Soms hebben mensen geen tijd voor hem. “Ik probeer dan wel een afspraak te maken voor een gesprek. Die gesprekken moet ik wel kort houden want de meeste zakenmensen hebben niet de hele middag de tijd. Ik vertel de mensen dan wat we bij RODI Media allemaal voor ze kunnen doen. Van adverteren tot folders bezorgen van drukwerk tot het beletteren van de bedrijfsauto. Ik geef een toelichting op al onze activiteiten die op mijn visitekaartje staan. Die kunnen mensen later nog eens teruglezen. Het heeft geen nut andere activiteiten te benoemen als ze die niet ergens kunnen terugzien.”

Van Dam is inmiddels alweer een klein half jaar op pad en hij vermaakt zich uitstekend bij RODI Media. “Ik heb veel vrijheid in mijn werk. Dat geeft me een goed gevoel. Bovendien ben ik de hele dag in gesprek met ondernemers. Dat zijn mensen die graag over hun zaak vertellen en van die verhalen kan ik genieten. Vooral omdat ze met veel passie vertellen over de zaken waarmee ze bezig zijn en die ze bezig houden. Bovendien mag ik met regelmaat een order opschrijven en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Die opdrachten behelzen een pakket visitekaartjes, een banner of de belettering van een bedrijfswagen. Het is een leuke sport om die zaken binnen te hengelen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12