Wat ik zeggen wil

Algemeen

Hieronder de ingezonden stukken uit de krant van 4 maart 2012.

Controleurs (2)
DELFT – Ik wil graag reageren op de ingezonden brief van F. Verwaijen in de krant Delft op Zondag van 26 februari. Je wordt er heus niet door een controleur op aangesproken als je met je hond over de speelplaatsen loopt. Wél als je hond hier zijn poepie laat vallen en dat gebeurt helaas nog teveel, vandaar de controleur. Wij kijken uit op het speelterrein achter de Pelikaansingel. Je moest eens weten hoeveel drollen daar liggen. Bekeuren die boosdoeners, dan leren ze het wel af. Er wordt overal gecontroleerd. Op de snelweg, in de stad, en ga je in de fout, dan moet je dokken. Punt. Over parkeren gesproken: Is het nou zo moeilijk om je auto in een parkeervak te zetten? Zet maar neer die auto, kan mij een ander schelen. Laten we zuinig zijn op onze parkeerplekken. Als de Gemeente in de gaten heeft dat er een tekort aan parkeerplaatsen is, dan wordt er met vergunningen gewerkt. Ben je lekker mee. Al met al; als je gewoon doet wat je moet doen dan is er niets aan de hand. Als je buiten de pot piest moet je betalen. Simpel toch?

J .van Bleiswijk, Delft 


Controleurs (3)
DELFT – F. Verwaijen heeft zelf zeker geen kinderen, of spelen ze nooit op een kinderspeelveld waarvan u weet dat daar honden hebben gepoept? Ook zelf nog nooit in een drol gestapt? Een boete van 120 euro is nog te weinig voor iemand die dit bewust doet. Er zijn zat andere uitlaatplaatsen, maar die zullen wel te ver lopen zijn. Als je nog een controleur achter een boom ziet staan, stuur ‘m dan maar naar de Sint Jorisweg en de Brasserskade. We zullen ze hier met open armen ontvangen.

J.Nowee, Delft 


Controleurs (4)
DELFT – Ik wil graag reageren op de brief van F. Verwaijen in de krant Delft op Zondag van 26 februari. Vreemd altijd, die negatieve gedachten die bij mensen opkomen, vooral over de handhavers van orde en de publieke zaak, als ze worden betrapt op hun ondemocratische en ongepaste gedrag. Waarom moeten wij ons met z’n allen aan de regels houden die wij in ons democratisch bestel met elkaar afgesproken hebben? Anders wordt de wereld - en uiteraard het leven van onszelf - ondraagbaar en onleefbaar. Daarom die afgesproken regeltjes. Deze regels zijn afgesproken omdat er op deze punten irritaties en excessen zijn geweest. Anders ga je geen regels bedenken. Maar omdat we in een zodanige egoïstische wereld leven, waar iedereen alleen maar aan zichzelf denkt, is het onvermijdelijk regels te hanteren en te handhaven. Ik vraag me af of F. Verwaijen het ook zo leuk vindt als zijn kinderen na het spelen onder de hondenpoep thuiskomen. Of als je met je vrouw lekker loopt te wandelen in het Abtswoudsepark en er ineens een loslopende hond op je afkomt, tegen je opspringt en z´n kwijlbek aan je jas afveegt? Even los van het feit dat er ook mensen zijn die bang voor honden zijn! Denkt u daar wel eens aan? Of bent u net zo’n egoïst die, als zo’n voorval zich voordoet, ook de andere kant opkijkt? Of als de gedupeerde dan iets zegt, u die persoon dan een snauw geeft met de mededeling ´u houdt zeker niet van honden´, zoals mij al enige keren is overkomen. Nee, mevrouw of meneer Verwaijen, verbeter de wereld en begin bij jezelf. Dat is nog steeds een heel bruikbaar en verhelderend spreekwoord. Erg makkelijk om de handhavers van onze wettelijke regels te positioneren als losgeslagen controleurs. Foei.

Luc Bruggeman, Delft 


Controleurs (5)
DELFT - Wat een leuk en terecht stukje van F. Verwaijen. Ik liep zondag toevallig met m’n twee honden en een vriendin met haar hond in Tanthof over dit stukje te vertellen en ja hoor, daar waren de controleurs weer! Ze haalden halsbrekende toeren uit om dichter bij ons te komen, want ja, onze honden waren (nog) niet aangelijnd. Ze reden echter op de busbaan en moesten omkeren, dus hadden we veel gelegenheid om zonder prent ons huis te bereiken. Echter, in hun hebzucht om zoveel mogelijk bekeuringen binnen te halen, negeren ze vaak de verkeersregels en rijden ze tegen het verkeer in. Ze rijden op busbanen, met scooters door bloemperken en noem maar op. Hondenpoep is slecht voor het milieu, zei er laatst eentje. Nou, met die auto de hele dag rondtuffen is nog veel smeriger. Daarbij valt het op dat velen flink aan de maat zijn, dus: Ga lekker fietsen of lopen! En richt je eens wat minder op honden, maar op de rotzooi bij containers en in parken, waar de troep van fastfood-hutten zo wordt neergesmeten! Je kunt kinderen leren dat ze kijken waar ze lopen hoor. Dat hebben mijn ouders mij ook geleerd. Gezeur. En zijn vrouw komt niet zonder hondenkwijl aan haar jas het Abtswoudse Park uit, dat is zo overdreven. Straks lopen er ook nog koeien rond! Hondenbezitters worden als asociaal weggezet en er wordt gezegd dat we maling hebben aan regels. Dat is niet zo, alleen honden zijn in Delft vogelvrij verklaard! 

R. Hoffstra, Delft 


Bestemmingsplan binnenstad
DELFT – In de krant Delft op Zondag van 26 februari wordt een nieuw bestemmingsplan voor de binnenstad aangekondigd. Er staat te lezen dat daarbij geen ‘echt grote veranderingen’ op stapel staan. Mensen in communistische landen weten dat je dan juist goed moet opletten. ‘Geen grote veranderingen’ betekent daar dat de boel radicaal op de schop gaat. En ja hoor, in het stuk komt ook dit keer weer een aap uit de mouw. Het plan maakt de weg vrij om in de binnenstad winkels om te zetten in horecazaken. Dat omwonenden het niet leuk vinden om horeca naast zich te krijgen, is volgens meneer Van Dalen van MKB Delft jammer. Als ze overlast ondervinden ‘zijn er andere wetten waar ze zich op kunnen beroepen’. Met het huidige bestemmingsplan weten inwoners van de binnenstad waar ze aan toe zijn. Op dit moment is nog streng gereglementeerd welke panden eventueel omgezet kunnen worden naar horeca. Dat lijkt me toch het kernelement van een bestemmingsplan: welke activiteiten (winkels, bedrijven, wonen) kunnen en mogen waar worden gevestigd? En juist dat wordt in het nieuwe bestemmingsplan overboord gegooid. Nee, geen ‘echt grote veranderingen’. En meneer Van Dalen weet natuurlijk drommels goed dat als er eenmaal - na veel protest - een café naast jouw huis is gekomen, dat je dat nooit meer weg krijgt, op welke ‘andere wetten’ je je ook zou willen beroepen. De ‘wet’ die hier natuurlijk moet gelden is de wet van het bestemmingsplan!

Ernst Neher, Delft


Mijn week in Delft
DELFT - Nietsvermoedend loop ik op klaarlichte dag een binnenstadstraat in en zie twee mensen tegen de gevel geleund staan. Op het moment dat ik een goed beeld hiervan krijg, valt mij de afgezakte broek van de man op. Een moment later haalt de man zijn geslachtsdeel uit de billen van de vrouw. Hij laat ‘m vol genoegen aan me zien en vraagt of ik ook even wil? De vrouw voelt zich geroepen te vermelden dat hij mij en mijn hond ook nog wel even wil doen, want hij heeft er zin in vandaag. De volgende dag rij ik op m’n fiets door de stad en schiet er een loslopende hond het fietspad op. De fietser voor me rijdt tegen deze hond aan, zoals iedereen zou doen die geen loslopende hond op het fietspad verwacht. Helaas wacht de hondenbezitter geen moment voor hij met een enorme agressiviteit de fietser molesteert. Omstanders manen hem tot kalmte, maar de man blijft inslaan en schoppen op de fietser. De dag hierna fiets ik weer door de binnenstad en zie ik 21 tienermeiden staan. Deze zetten de achtervolging in op twee meiden. Deze twee meiden kregen allerlei verwensingen en rake klappen en schoppen naar het hoofd. Mijn opmerkingen tot rust geven ditzelfde effect, alleen nu gericht op mijn persoon. De rest van de week heb ik me een beetje verdwaasd door Delft verplaatst. Ik wilde even niets meer van deze ‘hufterigheid’ zien of horen.

R. Suiker, Delft 


Vernielzucht
DELFT – Ja hoor, het was weer zover. In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Blekerhof weer eens een grote bloempot omgegooid. Daar staan er vier van om de boel een beetje op te fleuren. Dit is nu al de zesde keer dat een stelletje malloten dit doet. Dit keer waren het drie jongens, ik zag ze nog net wegrennen. Jongens, ga bij jullie zelf thuis de boel vernielen en laat de Blekerhof nu eens met rust.

C. Staak, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12