Afbeelding

Onfortuinlijke fietser doet oproep aan onfortuinlijke wielrenner

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Kathy van de Laar met de röntgenfoto van haar gebroken been.

DELFT – Het had zo'n mooie dag kunnen worden. Lekker weer, negenentwintig jaar getrouwd en een mooie fietstocht door Delft. Het liep allemaal anders voor de 82-jarige Kathy van de Laar.

"We waren van plan de fiets bij de Oude Kerk te zetten en kwamen heel rustig de Schoolstraat uitgereden. Vanaf de linkerkant kwam een man op een racefiets. Hij had me waarschijnlijk te laat gezien en reed me pardoes van mijn fiets." Met een klap kwam Kathy op het plaveisel terecht. Beduusd keek ze om zich heen en voelde pijn in haar been. De wielrenner kwam poolshoogte nemen. Vroeg of zij haar tenen nog kon bewegen. Dat ging nog. "'Dan is er niets aan de hand', concludeerde de man. Mijn echtgenoot vroeg nog of hij het telefoonnummer van de fietser mocht noteren, maar dat vond hij niet nodig. Immers, er was toch niets ernstigs aan de hand. Toen hij wegreed, voorspelde hij nog wel dat ik de volgende dag ontbijt op bed zou krijgen want mijn been zou ongetwijfeld stijf worden. Vervolgens reed hij weg."
Kathy werd zo goed en zo kwaad als kon door omstanders en haar man Jan op de been geholpen. Een inderhaast opgetrommeld familielid bracht haar voor alle zekerheid even voor controle naar het ziekenhuis. "Daar constateerde ze dat ik mijn knie, scheenbeen en kuitbeen had gebroken met een plaat en zeven pennen tot gevolg. Het blijft inmiddels dus niet bij één keer ontbijt op bed want voorlopig lig ik nu acht weken in een Haags verpleeghuis om de boel weer aan elkaar te laten groeien. En dan maar hopen dat dat allemaal goed gaat want ik ben inmiddels wel op leeftijd."
Kathy en haar man Jan willen een oproep doen aan de wielrenner om zich bij hen te melden. "Al was het alleen maar uit beleefdheid. Bovendien hebben we er geen zicht op hoe de hele affaire zal aflopen. Misschien is het nog wel een keer noodzakelijk om een verzekering aan te spreken. Dat willen we graag met de meneer overleggen. We hopen dan ook van ganser harte dat hij dit leest. Als hij zich meldt heeft Delft op Zondag toegezegd hem met ons in contact te zullen brengen."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12