Afbeelding

Pesten slaat nergens op en dat laten ze bij ZieZoo graag zien

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Op Kindercentrum ZieZoo zijn ze helemaal klaar met pesten…

DELFT - Je houdt jezelf voor de gek als je denkt dat er scholen in Nederland zijn waar niet gepest wordt. De krantenartikelen staan er de laatste tijd bol van.

Zelfs RTL heeft er een programma aan gewijd. Wat kun je dan als organisatie doen als je dagelijks met kinderen op school werkt. ‘Bespreekbaar maken’, zeiden alle medewerkers van kindercentrum ZieZoo in koor, want als het bespreekbaar is dan kun je de pesters en gepesten aan een tafel krijgen. “Proberen ze van elkaar te laten leren dat pesten niet hoort en dat je daar mensen mee kwetst.

Een pest protocol is verplicht in de kinderopvang en op scholen. Deze protocollen zijn vaak erg mooi geschreven, maar om er nou echt mee te gaan werken gebeurt niet vaak”. En dat gebeurt bij Kindercentrum ZieZoo wel. Bij ZieZoo Delftse Montessorischool dragen alle medewerkers het landelijk bekende groene polsbandje ‘You are good’ om bewustwording te creëren tegen het pesten. De opbrengsten hiervan gaan naar goede doelen tegen het pesten. “De komende tijd staat het bij ZieZoo in de volle belangstelling, kinderen zullen eerst een gezamenlijk een contract gaan afsluiten, een levensgroot contract wordt opgemaakt waarin staat dat de kinderen niet zullen pesten en pesters aangegeven zullen worden om zo het pesten tegen te gaan. Hier zullen de kinderen dan hun handtekening zetten om het aan iedereen te laten zien. Ook zullen er spelletjes en activiteiten worden georganiseerd om de kinderen te leren dat alles bespreekbaar is en dat ze in een vertrouwde omgeving zitten.” Als klap op de vuurpijl wordt op Hemelvaartsdag de Golden Tenloop gelopen door de kinderen en de medewerkers om geld in te zamelen voor de Kindertelefoon.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12