Rookverbod geen probleem voor coffeeshop Boeddha

Algemeen

Coffeeshop Boeddha heeft zich aan het rookverbod aangepast dat sinds 1 juli van kracht is in de horeca.

DELFT – Eigenaar S.K. Man van coffeeshop Boeddha aan het Achterom in Delft heeft geen problemen met het rookverbod dat sinds 1 juli in de horeca van kracht is. “Ik wist dat het eraan zat te komen en ik heb mijn zaak bijtijds aangepast”, vertelt Man.

Het achterste gedeelte van de zaak, dat voorheen diende als ontspanningsruimte voor de bezoekers, is nu omgetoverd tot kantoorruimte. Softdrugs mogen in de zaak nog wel worden gebruikt, maar dan gerookt in pure vorm en niet meer met tabak (het zogeheten blowtje of joint).

Boeddha heeft zich verder geconcentreerd op alle attributen die rondom het blowen heen worden gebruikt. “Het rookverbod betekent niet het einde voor de coffeeshop. Mijn publiek bestaat voornamelijk uit weedrokers. Gevolg is wel dat mensen nu meer thuis gaan roken en daarvoor de attributen willen hebben. Dat merken we doordat er veel vraag is naar pijpjes, waarmee softdrugs puur worden gerookt, en naar vaporizers. Dat zijn een soort waterpijpen die veel worden gebruikt door kankerpatiënten om de bijwerkingen van chemotherapieën te overwinnen”, aldus Man. 

Van de klanten stoort ongeveer de helft zich aan de rookmaatregel. Boeddha heeft nog geen controle gehad van de Voedsel en Waren Autoriteit die toeziet op naleving van het rookverbod. Iedere werknemer heeft sinds 1 januari 2004 recht op een rookvrije werkplek. Voor de horeca gold tot 1 juli van dit jaar een uitzondering. 

De andere coffeeshops in de stad waren niet bereid of berijkbaar om aan het artikel mee te werken. (GJB)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12