Huis te koop: Molenweide 70, Delft

Algemeen

DELFT – Zo’n schitterend huis als dit al na twee jaar verlaten, daar moet je wel een heel goede reden voor hebben. Dat hebben Jörgen en Judith van der Stok dan ook. Ze hebben hun oog laten vallen op een vrijstaand huis midden in Den Hoorn. “Het is gewoon een grote kans, maar we wonen hier op zich heel erg naar ons zin”, zegt Jörgen.

Modern wonen, maar toch ook in de sfeer van de jaren dertig

Twee jaar geleden betrokken ze dit riante herenhuis in de nieuwe kindvriendelijke wijk Hoornse Zoom. Het huis is van het woningtype Magnolia en het heeft een hoog afwerkingsniveau. Hoewel het een nieuwbouwhuis is, kun je toch een beetje het verleden proeven. Het huis is namelijk gebouwd in de stijl van de jaren dertig, met onder andere traditioneel metselwerk en hoge plafonds van 2.70 meter. “Die stijl spreekt ons erg aan”, vertelt Judith. “Het was een belangrijke reden om voor dit huis te kiezen. Bovendien is de wijk dichtbij Den Hoorn, waar we vandaan komen.”
Het huis heeft op de begane grond een werkruimte, waar heel goed een kantoor aan huis ingericht kan worden. Dat was voor hen de andere belangrijke reden om voor dit huis te kiezen. “Ik heb hier mijn kantoor ingericht en kan er makkelijk mensen ontvangen”, zegt Jörgen. “Het is trouwens ook nog mogelijk de werkruimte beneden een stuk uit te breiden.” 

De werkkamer zelf, die 2.70 bij 3.32 meter meet, heeft een speelse erker aan de voorzijde. Op de begane grond is er naast een toilet ook een berging en een toegang tot de overdekte parkeergelegenheid aan de achterzijde van de woning. “Dit is een blik-uit-zicht-wijk”, zegt Judith. “De straat is autovrij. Ik en onze dochters Kyra, Sterre en Kriz zitten vaak buiten voor op het plein, samen met moeders en andere kinderen uit de buurt. Het is een heel gezellige en kindvriendelijke omgeving. Vlak bij ons huis is bijvoorbeeld ook een speeltuin.” 

Het woongedeelte begint vanaf de eerste verdieping. Het huis heeft een lichte woonkamer met hoge ramen. Inclusief de moderne open keuken is de kamer 56 vierkante meter groot. De keuken heeft ook een erker, met dubbel openslaande deuren en een Frans balkon. “Het is prettig om boven te wonen, want er is geen sprake van inkijk en je hebt dus veel privacy”, zegt Jörgen. “Je kunt van hieruit wel makkelijk zicht houden op de kinderen die buiten spelen.” 

De keuken zelf hebben Jörgen en Judith naar eigen smaak laten plaatsen bij de bouw. De keuken heeft diverse inbouwapparatuur en is van alle gemakken voorzien. Aan de andere kant van de kamer is er toegang tot een ruime en zonnige terrastuin. Judith: “Het is heerlijk om daar in de zomer tot laat in de avond te zitten. We maken er veel gebruik van.” 

Op de tweede verdieping zijn er drie slaapkamers. Die meten respectievelijk 3.32 bij 2.60 meter (voorzijde), 3.32 bij 4.90 en 2.30 bij 3.72 meter (beide achterzijde). De badkamer, die ze ook naar eigen smaak bij de bouw hebben laten plaatsen, is uitgerust met onder andere een bad en een douche. Op de zolderverdieping is er nog een vierde slaapkamer, die 3.53 bij 6.00 meter groot is. De bewoners hebben hier zelf een extra dakkapel, een Velux-raam en een vliering met vlizotrap laten maken. Ook achter de knieschotten op de zolderverdieping is er veel extra bergruimte. Op de overloop is verder de opstelplaats voor de CV-installatie, de wasmachine en de droger. “Het is ideaal dat de wijk zo centraal ligt ten opzichte van het centrum van Delft, Den Hoorn en de Hoven”, zegt Jörgen. “Ook het openbaar vervoer, scholen en de uitvalswegen zijn erg dichtbij.”

De vraagprijs voor deze woning is € 495.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) - 213 41 34 of www.zo.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12