Afbeelding

Huis te koop: Molenweide 53, Delft

wonen

Editie: Week 51, Jaargang 22 |

DELFT – Marc en Barbara wonen in een luxe herenhuis in jaren dertig stijl, met werkelijk geweldig veel ruimte. De wijk zowel als het herenhuis kunnen omschreven hebben de WOW factor. Designmerken, luxe materialen en een strakke afwerking bepalen de sfeer in huis. “We kwamen uit de binnenstad en wilden iets groters”, vertelt Marc. “Hier hebben we alle ruimte voor de kinderen. Zowel in huis als buiten voor de deur.”
Thuis komen in dit royale en luxe 6-kamer herenhuis met vier verdiepingen betekent echt tot rust komen. “Het is een traditioneel huis met grotere maten”, vertelt Barbara. “Een woonkamer, drie slaapkamers en een zolder als slaapkamer ingericht. Beneden is er ook nog de mogelijkheid om een extra werkruimte of slaapkamer in te richten. Het is een ideale ruimte voor bijvoorbeeld een atelier of een praktijk.”
Marc en Barbara hebben wel het één en ander laten doen aan het huis. Zo hebben ze, door het laten weg halen van een aantal wandjes, een loft-achtige woonkamer laten maken. Hierdoor is er niet langer sprake van een voor- en achtergedeelte, maar van één grote woonkamer. De belangrijkste blikvanger daarvan is de heel grote, 2 meter brede moderne open haard van het merk Boley. “Een gashaard met een aparte vormgeving, die veel sfeer in de woonkamer geeft”, aldus Marc. “Door deze haard hoeven we eigenlijk nooit de radiatoren aan te zetten.”
In de stijlvolle woonkamer van 5.72 / 5.22 bij 9.80 meter ligt een antracietkleurige tegelvloer van het merk Mosa, voorzien van vloerverwarming. Door de breedte van het huis van ruim 5.70 meter heb je een heerlijke leefruimte. Door de praktische U-opstelling van de halfopen keuken aan de voorzijde en de erker met een Frans balkon ontstaat een gezellig woon- en eetgedeelte. De keuken van 2.90 bij 2.53 meter is luxe uitgevoerd met een composiet werkblad en compleet voorzien van inbouwapparatuur, zoals een Quooker, een gaskookplaat, een afzuigkap, een grote koelkast, een aparte vriezer, een vaatwasser, een oven en een magnetron. Alle apparatuur is voornamelijk van Bosch en Siemens. “Door het raam aan de voorkant kunt je een oogje in het zeil houden op de spelende kinderen, die hun eigen gang kunnen gaan in de speelweide voor het huis”, zegt Barbara.
Aan de achterzijde van de woning is een zonnig terras van 44 vierkante meter. Met een ligging op het zuiden, dus heerlijk zonnig. “Je zit daar heel privé en hebt absoluut geen inkijk”, vertelt Marc. “Het voelt soms wel of je een beetje landelijk woont.”
Met grote potten en hoge bakken is deze mooi groen ingericht. Voorzien van buitenverlichting, elektra en een buitenkraan. “Boven hebben we dus nog twee verdiepingen met slaapkamers”, vertelt Barbara. “Veel leefruimte en een vergrote badkamer, helemaal luxe uitgevoerd.”
Op de tweede verdieping is er een ouderslaapkamer aan de voorzijde. Aan de achterzijde zijn er nog twee slaapkamers. De verdieping is voorzien van een massief houten vloer met whitewash finish. De tussengelegen, vergrote badkamer van 2.82 bij 2.70 meter is rustig en strak uitgevoerd, met luxe materialen en designsanitair van het merk Philippe Starck. “De royale zolderkamer is met een dakkapel aan de voorzijde uitgerust en heeft veel bergruimte achter ingebouwde kasten.”
De ruime overloop heeft een groot veluxraam aan de achterzijde en een wastafel. Naast de opstelplaats voor de CV-ketel en de warmteterugwininstallatie is hier ook plaats voor de wasmachine en de droger. Bergruimte achter ingebouwde kasten. “De wijk is bijzonder opgezet, in een rondje”, geeft Barbara aan. “De auto's staan aan de achterkant op overdekte parkeerplaatsen. Het is echt een soort maatschappijtje, waar we ondanks ons drukke werk ongedwongen naast elkaar leven. Soms komen we spontaan bij elkaar, om bijvoorbeeld samen buiten iets te drinken. We gaan verhuizen om onze droom te kunnen verwezenlijken: een eigen boerderij waar de dieren vrij rond lopen.”
Op fiets- en loopafstand van het centrum van Delft, de dorpse winkelkern van Den Hoorn en natuurgebied Midden-Delfland. Kinderopvang, basisscholen en de middelbare scholen van Delft zijn in de directe omgeving.

De vraagprijs voor deze woning is 459.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12