Huis te koop: Kloosterkade 222, Delft

  wonen

Editie: Week 48, Jaargang 22 |

DELFT – Elena Abadjieva is in april van het jaar 2007 in deze leuke benedenwoning in de wijk Wippolder komen wonen. De van oorsprong Bulgaarse is in 1999 naar Nederland gekomen en woonde daarvoor ook al in Delft. Ze wilde graag in een huis met een tuin wonen, bovendien dichtbij het centrum. “Dit vond ik een ideale woning, want van hier uit is het een kwartiertje lopen naar de binnenstad”, zegt Elena.

Na een jaar is Elena getrouwd en sindsdien wonen zij en haar man hier als echtpaar. Al snel werd hun dochtertje geboren, zodat ze hier nu met z'n drieën wonen. “De geboorte van onze dochter is ook de reden dat we nu willen verhuizen”, vertelt Elena. “Mijn dochter wil een echte prinsessenkamer, we willen zelf nog een extra werkkamer kunnen inrichten en eventueel een extra logeerruimte voor mijn familie uit Bulgarije.”
Maar in principe bevalt het Elena en haar man hier uitstekend. De entree van de netjes afgewerkte benedenwoning biedt door middel van twee openslaande deuren toegang tot een leuke woonkamer met een erker aan de straatzijde. De karakteristieke erker in de woonkamer van 3.50 bij 5.05 meter is kenmerkend voor deze jaren-dertig-woning. “Een heel leuk voorval hebben we een tijdje geleden mee gemaakt”, vertelt Elena. “De eerste eigenaren van deze woning, twee zussen geboren in 1930 en geëmigreerd naar Canada, zijn op hoge leeftijd terug gekeerd. Ze wilden graag hun oude huis nog eens komen bekijken.”
Een ander belangrijk kenmerk van deze woning is de grote en zonnige tuin van ongeveer 60 vierkante meter. Het is een grote tuin, waar Elena en haar man onder meer een prachtige nieuwe schutting hebben laten plaatsen. Ook hebben ze de tuin heel netjes volgens een mooi design aan laten leggen, met fraaie terrastegels. “De tuin is heel centraal gelegen”, vertelt ze. “Het huis heeft de tuin als het ware omarmd, vanuit diverse punten in de woning heb je zicht op de tuin. We zitten vaak in de tuin, het is er namelijk heel zonnig, met een ligging op het zuiden.”
Het is een tuin van ongeveer 11.00 bij 5.50 meter met een schuurtje van 3.20 bij 2.20 meter, geschikt als bergruimte en fietsenstalling. Sfeervolle verlichting op de grond en aan de muur. Er is een buitenkraan aanwezig. Ook is er een achterom met recht van overpad.
De grote slaapkamer is 5.50 bij 3.15 meter, heeft een fraaie inloopkast en openslaande deuren naar de tuin. De tweede slaapkamer is 3.35 bij 2.00 meter. Alle drie de kamers zijn voorzien van een fraaie parketvloer. “Als je hier met z'n tweeën woont, dan kun je de tweede slaapkamer bijvoorbeeld ook als werkkamer inrichten”, vertelt ze.
De benedenwoning heeft aan de achterzijde een grote aanbouw, waarin zich zowel de keuken als de badkamer bevinden. De keuken is 3.00 bij 2.20 meter, met een bijkeuken van 3.00 bij 2.20 meter. Beide zijn modern ingericht, met een koelkast en een diepvries, een vierpits gaskookplaat, een afzuigkap, een oven, een netjes weggewerkte vaatwasser, wasmachine en droger. “Je kunt best spreken van een luxe woning”, vindt Elena. “Loop je even verder, dan kom je in de moderne badkamer, die eveneens van alle comfort voorzien is, zoals een ligbad, een douche en een wastafel. Er is een separaat toilet.”
Het dak is in 2011 volledig vernieuwd, toen is ook het buitenschilderwerk uitgevoerd, de woning is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas. In de straat kun je gratis parkeren. In de buurt wonen vooral gezinnen met kinderen, maar ook stellen. Een kwartiertje lopen naar het centrum, alle buurtwinkeltjes bij de hand en de uitvalswegen zijn snel te bereiken. De actieve VvE vraagt 50 euro per maand.

De vraagprijs voor deze woning is 185.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1