Afbeelding

Kok Catering redt het etentje voor ouderen

Algemeen

Editie: Week 7, Jaargang 23 |

Lenie van Halderen met teckel Jonas, hier gefotografeerd tijdens zijn laatste avond in Wijkcentrum Wippolder.

DELFT – Ouderen uit de Wippolder kunnen blijven genieten van hun tweewekelijkse etentje. Dit dreigde verloren te gaan omdat teckel Jonas, de hond van de koks, niet meer in het buurthuis mocht komen. Kok Catering biedt nu zijn keuken aan, tot grote vreugde van de koks Bertus en Lenie van Halderen.

Zo komt een einde aan Jonas-gate, een bijzonder verhaal dat veel Delftse ouderen afgelopen tijd in de ban hield. Vorige week woensdag huilden de vaste bezoekers van ‘Het Smikkelrestaurant’ nog tranen met tuiten omdat ze voor het laatst gezamenlijk konden eten in Wijkcentrum Wippolder. Ook Bert Kok van Kok Catering las de verhalen over gedupeerde oudjes en wilde het niet zo ver laten komen. Via Delft op Zondag zocht hij contact met hoofdrolspelers Bertus en Lenie van Halderen en bood hen aan gratis van zijn zaak gebruik te maken. Zijn dochter Angela Bernard noemt hem ‘een groot sociaal man’. “Hij vond het vervelend en jammer dat het voor ouderen niet meer mogelijk was samen te kunnen eten. Dus stelt hij, puur vanuit sociaal oogpunt en om iets voor anderen te kunnen doen, de zaak open voor de ouderen. Komende tijd komen ze proefdraaien en gaan we kijken hoe het gaat.”

Bertus en Lenie zijn als een kind zo blij met deze oplossing. “Wat een gastvrije man… Zijn hulp is een geschenk uit de hemel”, begint Lenie. “We hebben al een rondleiding gehad en we zijn wildenthousiast”, vult Bertus aan. “Je gaat hier je gang maar, zei hij. Hij heeft ons en de ouderen gered. En als je die keuken ziet… Echt heel mooi.” Ook vrijwilliger Edith de Groot is vol lof over Bert Kok en de nieuwe locatie. “Echt leuk dat hij dit doet. We zijn heel blij, zeker voor de ouderen.” Lenie: “We kunnen nu weer rustig slapen.” Ook de Gemeente Delft laat - bij monde van een woordvoerder weten - blij te zijn met de oplossing. “Dit is goed nieuws voor alle gebruikers van het smikkelrestaurant”, zegt ze.


Gesprek
Afgelopen woensdag hadden Bertus en Lenie van Halderen en Edith de Groot in Wijkcentrum Wippolder nog een gesprek met de beheerder van SRO en een afgevaardigde van de Gemeente Delft om over oplossingen te praten. Ze kwamen echter niet tot een oplossing, want honden en andere huisdieren zijn en blijven in Delftse wijkcentra verboden. Als hier een uitzondering voor werd gemaakt, zouden meerdere huisdierbezitters een uitzondering willen.

Bij Kok Catering is Jonas wel welkom, zegt Angela Bernard. “Jonas kan gewoon mee komen. Er komt een heel enkele keer wel eens vaker een gast met een hond, die ligt dan onder de tafel en niemand heeft daar last van. Honden moeten natuurlijk niet door de keuken banjeren, maar als ze zich keurig gedragen en onder de tafel liggen heeft niemand er last van. Dat zal met Jonas best goed komen…”
De vrijwilligers van het Smikkelrestaurant gaan hun bezoekers komende dagen inlichten over de nieuwe locatie.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12