Afbeelding

Vissen voorspellen een verloren troostfinale, maar in het Vissenasiel heerst ook vreugde

Algemeen

Editie: Week 28, Jaargang 22 |

Helaas, helaas, Brazilië gaat zaterdagavond winnen, denken de ramirezi’s, die tot nu toe elke keer de winnaar goed hebben voorspeld.

DELFT – De krant Delft op Zondag doet graag mee aan de gekte rond het WK voetbal. Omdat niets zo onvoorspelbaar is als voetbalwedstrijden, hadden we in onze onmetelijke wijsheid besloten het voorspellen van de winnaar aan vissen over te laten.


Dat bleek ook vorige week weer een schot in de roos. ‘Vissen voorspellen een late en zwaar bevochten zege met belangrijke rol voor een invaller’, kopte deze krant voorafgaand aan het duel met Costa Rica. Dankzij onze profetische vissen kwamen het gelijkspel, de verlenging en de twee gestopte pingels van invaller Krul kwamen voor lezers van Delft op Zondag dus niet als een verrassing.
Nu, een week later, is de Oranje euforie grotendeels voorbij. Wat rest is een troostfinale en kilometers aan vlaggetjes in bomen, huizen en lantaarnpalen. En omdat we eigenlijk geen zin hebben om naar die wedstrijd om des keizers baard te kijken, vroegen we aan de electric blue ramirezi’s in het Vissenasiel aan de Van der Madestraat wie de allerlaatste interland van Van Gaal gaat winnen.
Het recept is bekend en simpel. We plakken een algentabletje op de Nederlandse en Braziliaanse vlag. Het land waarvan de vlag met het visvoer als eerst wordt gegrepen, zal zegevieren.

Kippenvel
In het Vissenasiel ligt vrijdagmorgen een met karton en viltstiften gemaakte cheque op de toonbank. De kleuters van de Freinetschool Delft hadden woensdag een kleedjesmarkt georganiseerd. Die heeft 414 euro opgeleverd en de kleuters doneerden dit bedrag aan het Vissenasiel. “Ik krijg nog kippenvel als ik eraan terugdenk”, vertelt asielhouder Danny Stolk. “Echt heel leuk. Het is één van de grootste donaties tot nu toe. Volgende maand gaan we er een pomp van kopen waarop 25 bakken kunnen draaien.” Het was een mooie dag, ook al verloor het Nederlands elftal uren later de halve finale. “Ik snap niet dat Van Gaal in de verlenging Van Persie eruit haalde, waardoor de keeper niet meer kon worden gewisseld”, blikt hij nog even terug.


Dan is het tijd om vooruit te kijken. We plaatsen de Nederlandse driekleur en de Braziliaanse vlag in de bak met de profetische ramerezi’s. Nog geen vijf minuten later duiken de twee vissen op het voertabletje op de Braziliaanse vlag. Het rood-wit-blauw laten ze compleet links liggen. Dat wordt dus geen brons voor Oranje. “De Nederlandse spelers zullen de motivatie ook wel niet meer hebben”, denkt Danny. “Brazilië móet nu wel winnen. Ik denk dat het wel een open wedstrijd gaat worden, want Brazilië zal er alles aan doen, dat geeft wel weer mogelijkheden.” We treuren nog even na over de verloren troostfinale. Een blik op de toonbank vrolijkt Danny echter weer op. “Geweldig dat de kleuters zich zo hebben ingezet voor het Vissenasiel.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12