Afbeelding

Meedoen aan Miss Indian Beauty-verkiezing is belangrijker dan winnen, vindt Shaenny

Algemeen

Editie: Week 31, Jaargang 23 |

De Delftse Shaenny Suraya Soekhoe hoopt de Nederlandse Miss Indian Beauty te worden.

DELFT – Shaenny Suraya Soekhoe (17) is één van de dertien finalisten van de Miss Indian Beauty The Netherlands-verkiezing. Het avontuur begon met het insturen van een selfie, maar wordt nu steeds serieuzer.

Deze verkiezing wordt al tientallen jaren georganiseerd in landen waar mensen van Indiase afkomst leven. Elk land mag uiteindelijk één miss sturen naar dè wereldwijde verkiezing in India. Dit jaar zijn dat er 48. “Het is dus wel een grote happening”, zegt de vader van Shaenny. De 17-jarige Delftse kende de verkiezing dan ook al langer, vertelt ze. Haar ouders komen uit Suriname, maar zijn van Indiase afkomst.

Shaenny trok dit jaar de stoute schoenen aan, stuurde een selfie naar de organisatie van de verkiezingen en verwachtte daar verder niet veel van. Ze werd echter uitgenodigd voor de audities, bleek toen de jongste deelnemer en werd beoordeeld door een 5-koppige jury. “Ik dacht toen: Dit wordt niks, volgend jaar beter, maar toen zeiden ze opeens: ‘Gefeliciteerd, je bent door naar de finale’! Echt heel leuk.”

Bij de verkiezing wordt niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar het innerlijk gekeken, vertelt ze. “Je moet bijvoorbeeld ook een goed hart hebben, creatief zijn en een talent hebben. Bij mij is dat Bollywood-dansen, dat doe ik al sinds ik heel klein ben.” De dertien finalisten worden momenteel volop getraind in alle facetten van de verkiezing, zowel in het spreken van de Engelse taal als over de catwalk lopen. Shaenny geniet hier met volle teugen van.

Zondag 23 augustus moeten ze er klaar voor zijn. Dan is de Nederlandse finale, in de Broodfabriek in Rijswijk. Ze vindt het moeilijk in te schatten hoe groot haar kansen zijn om te winnen en door te gaan naar de wereldwijde finale, op 5 september. “Er wordt naar zóveel dingen gekeken dat je vooraf niet kan zeggen wie de meeste kans maakt.” Zenuwachtig is ze niet. Ze heeft al vaker op podia gestaan en heeft zich afgelopen tijd bovendien goed voorbereid. Wint ze en mag ze naar India, dan zou dat geweldig zijn. Wint ze niet en mag ze terug naar Delft, dan was het eveneens een fantastische ervaring. “Ik vind alles leuk aan deze verkiezing. De trainingen, de reacties van mensen om mee heen, dat ik nu in de Delft op Zondag kom. Er zijn door deze verkiezingen al meerdere wegen voor me geopend en er komen nog zoveel leuke dingen aan…”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12