Afbeelding

Braakliggend bouwterrein betreurt buurtbewoner

Algemeen

Editie: Week 29, Jaargang 22 |

Elbard Jentink wijst op het gevaar van een niet geïsoleerde kabel. Volgens Spoorzone Delft is de kabel niet gevaarlijk.

DELFT – Elbard Jentink wordt niet vrolijk van de aanblik van een braakliggend bouwterrein op de hoek van de Engelsestraat en Abtswoudseweg. De buurtbewoner stoort zich hier aan het zwerf- en bouwafval en een niet geïsoleerde elektriciteitskabel die onder een metalen hek eindigt.

Tot vorige maand stond op deze locatie een gestapelde bouwkeet. “En je ziet het, nadat deze is weggehaald, laten ze het zó achter”, zegt Jentink, terwijl hij naar de rotzooi wijst. “Het is net een vuilstortplaats. Van Delftenaren wordt verwacht dat ze hun leefomgeving schoon houden, maar voor een aannemer van de Spoorzone geldt dat niet.” Het braakliggende terrein ligt inderdaad vol rondslingerend afval. Van afzetpalen tot grote houten platen, van bierblikken tot plastic zakken en van pvc-buizen tot fietsbanden. Afval van onbekende vervuilers en afval van de Spoortunnelbouwers. “Spoorzone Delft moet rekening houden met bewoners, maar het lijkt alsof er sprake is van eenrichtingsverkeer en dat ze maling hebben aan ons. Gevaarlijke situaties worden pas verbeterd na aanhoudende druk van bewoners of artikelen in de krant. Maar ze hebben pech dat ik gepensioneerd ben en er letterlijk bovenop zit.”


Jentink loopt naar de andere kant van het terrein, waar een elektriciteitskabel eindigt onder een metalen bouwhek. “Hier gaat het me vooral om”, begint hij. “Ik weet bijna zeker dat er geen stroom op staat, maar als iemand in de schakelkast op een verkeerde knop drukt staat dat hele hek onder stroom. Dit hoort niet zo, dit is onveilig. Maar Spoorzone Delft vindt het wel best. Zij hebben er geen last van. Misschien dat ze er eens wat aan doen als ze een keer tijd hebben. En die troep waait waarschijnlijk vanzelf een keer weg.”


Spoorzone Delft reageert bij monde van woordvoerster Jennifer Swaak dat ze eens in de zes weken overleg met Jentink hebben. “Het verbaast ons dat hij de krant hiervoor benaderd, terwijl we hebben afgesproken zulke zaken eerst met ons te bespreken”, zegt Swaak. “We hebben de situatie bekeken en het is niet gevaarlijk; de stroom is van de kabel af. Het terrein moet nog worden opgeruimd door de aannemer. Dat is al ingepland.” Daarna wordt deze locatie een opslagplek voor bouwmaterialen. Swaak adviseert Delftenaren met klachten of opmerkingen eerst contact op te nemen met Spoorzone Delft via telefoonnummer 015-2602611. “Dan nemen we een kijkje en kijken we wat we eraan kunnen doen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12