Afbeelding

Theater de Veste wil blijven verrassen

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

Jasper Weck hoopt dat Theater de Veste kan blijven verrassen. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DELFT - Met een aantal nieuwe, terugkerende evenementen is Theater de Veste 2014 ingegaan om relevant te blijven. Dat is gelukt. Het gaat goed met de toneelzaal en daar kan dit jaar nog een schepje bovenop met het Hollands Dance Festival en Youp van ’t Hek.

Door: Marijn Abbenhuijs

“We hebben in 2014 niet één hoogtepunt gehad, maar een aantal”, blikt marketingmanager Jasper Weck terug. “We hebben een aantal nieuwe evenementen uitgeprobeerd. ‘Professoren op het podium’ en ‘Cirque du theatre’ waren daarvan de hoogtepunten. Met ‘Professoren op het podium’ wilde we een brug slaan tussen de stad en de universiteitscampus. Door hoogleraren een podium te bieden, hoopten we ervoor te zorgen dat de wetenschap wat meer laagdrempelig zou worden. Met ‘Cirque du theatre’ hebben we onze ruimte omgebouwd tot festivallocatie en op die manier een leuk indoor technofestival georganiseerd. We doen dat soort verrassende dingen om relevant te blijven en mensen aan te blijven trekken. Een aantal schouwburgen heeft al ideeën van ons overgenomen. Daar zijn we best wel trots op.” Een ander hoogtepunt uit het afgelopen kalenderjaar is de samenwerking met het Haagsche poppodium Paard van Troye. “Zij zijn specialist op gebied van bandjes en popartiesten”, zegt Weck daarover. “In Delft is op dat gebied een leegte ontstaan door het wegvallen van Speakers. We geven het Paard van Troye de volledige vrijheid om die ruimte te programmeren. Zodoende komt eind januari Michael Prins, de winnaar van het televisieprogramma ‘De beste singer/songwriter van Nederland’ optreden.”

Voor het theaterseizoen 2015-2016 staan de meeste afspraken alweer in de steigers. “Maar ik hoop dat we in 2015 deze lijn kunnen doortrekken”, spreekt Weck uit. “We willen dingen blijven uitproberen. Over een maand gaan we bespreken welke ideeën we kunnen gaan uitwerken. We hebben het gevoel dat het goed gaat met Theater de Veste. We hebben een breed programma dat aanslaat en het lukt ons om bijzondere dingen als het pop-up restaurant aan te blijven bieden. Ik wens voor 2015 dat we de formules die we nu hebben bedacht door kunnen laten gaan. Ik hoop dat het ons gegeven is om te blijven verrassen. In ieder geval staan er weer twee hoogtepunten voor de deur. We gaan met het Hollands Dance Festival eenzelfde samenwerking aan als met het Paard van Troye en begin 2016 komt Youp van ’t Hek weer naar Theater de Veste toe. Het programma voor ons naderende 20-jarige jubileum wordt hopelijk prachtig.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12