Even bellen met... Lennart Harpe

Algemeen

Lennart Harpe, Raadslid voor de VVD in Delft, ergert zich dood aan het vuurwerkafval dat op 1 januari in met name de Delftse binnenstad op straat ligt. Dat afval werd namelijk pas een dag later opgeruimd. Ook vorig jaar attendeerde de VVD het Gemeentebestuur op deze rotzooi, helaas zonder resultaat. Op zon- en feestdagen is het al niet veel beter gesteld.

- Waarom wordt er niet opgeruimd op 1 januari en op zon- en feestdagen?
Geen idee. We hebben tot drie keer toe tijdens de Algemene Beschouwingen een motie ingediend om hiervoor geld beschikbaar te stellen, maar er is gewoon geen meerderheid in de Raad voor te vinden. 

- Hoe was de situatie deze keer?
Afgelopen dinsdag was het weer raak. Er zijn veel ‘Guided Tours’ en die toeristen staan gewoon tot hun enkels in de rotzooi. Andere steden vinden het een eer om de troep zo snel mogelijk op te ruimen, maar in Delft kan het blijkbaar niet. 

- Heeft de Raad nog wel iets te zeggen over Avalex, de geprivatiseerde Reiniging van Delft?
Natuurlijk wel. Als de Raad vindt dat er geveegd moet worden op deze dagen, dan zal het College dat als opdrachtgever aan Avalex moeten laten weten. Ik zie daarin geen belemmering. 

- De Gemeente vindt dat de mensen hun troep zelf moeten opruimen..
Mensen moeten natuurlijk hun eigen verantwoordelijkheid nemen en dat spreekt mij als liberaal aan, maar blijkbaar werkt het toch niet zo op 1 januari. Maar het moet toch mogelijk zijn om met een calamiteitenploeg met karretjes door de stad te gaan en de troep op te ruimen? 

- Gaat u nog actie ondernemen?
Het lijkt me aardig om weer eens een oproep in deze krant te zetten zodat lezers kunnen reageren op de stelling: Ook in Delft moet op zon- en feestdagen geveegd worden. Deze krant wordt goed gelezen, dus de uitslag zal waarschijnlijk een steun in de rug zijn om het nogmaals aan te kaarten en het wèl voor elkaar te krijgen dat er geveegd gaat worden. Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben die er zo over denkt.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12