Afbeelding

'Lijstduwer is een eervolle plek'

Algemeen

Editie: Week 6, Jaargang 22 |

DELFT – Hij zwaaide de politiek in 2004 vaarwel na zijn wethouderschap voor Delft en werkt tegenwoordig voor de TU Delft. Toch staat Meine Oosten (49) op de laatste plek van de kieslijst voor D66.

-U bent al tien jaar niet meer politiek actief, waarom dan toch op de stemlijst?
"Een bewuste keuze, ik heb de partij gevraagd om mij onderaan te zetten. Veel mensen kijken naar de laatste kandidaat op de lijst, het is een bekend fenomeen. Er is altijd je buurman of je vrouw, mensen die dicht bij je staan, die op je stemmen. Naarmate je meer bekendheid hebt, is dat effect wat sterker. Het beetje bekendheid dat ik nog heb in Delft, dat wil ik graag inzetten voor deze verkiezingen."

-U zou niet opnieuw wethouder willen worden?
"Als ik in de raad had gewild, dan had ik de partij wel gevraagd voor een verkiesbare plek. Wat het wethouderschap betreft; ik heb een tijd lang ambities gehad om wederom wethouder te worden. Ondertussen is dat idee achter de horizon gedreven. Als ze mij zouden bellen, dan zou ik er over nadenken. Maar die kans acht ik niet groot. Al blijf ik de lokale politiek altijd interessant vinden."

-Wat bevalt u zo aan lokale politiek?
"De compleetheid van de besluitvorming. Je maakt trajecten van A tot Z mee. En Delft is een prachtige stad om te besturen. Tot de jaren '80 was Delft nog een industriestad. Daar is hightech voor in de plaats gekomen - ontwerpbureaus, ICT-bedrijven, architecten. Delft heeft tegenwoordig een uniek profiel als kennisstad in Nederland, ik ben trots dat ik dat mocht helpen opbouwen."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12