Robin Knoester kan moeilijk zeggen dat Vitesse Delft nog voor het kampioenschap gaat

Algemeen

Robin Knoester: “Ik ga er alles aan doen om te zorgen dat Vitesse Delft een eersteklasser blijft.” (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Vitesse Delft deed vorig weekend goede zaken door met 0-3 in tegen ’s-Gravenzande te winnen. De tiende plek op de ranglijst stemt op Sportpark Tanthof-Zuid echter tot minder tevredenheid.

Vitesse Delft had, na de degradatie van vorig seizoen, gehoopt in de Eerste Klasse wat meer punten bij elkaar te sprokkelen. De werkelijkheid is echter anders. De roodzwarten staan op een tiende plek, vlak boven de gevreesde ‘streep’ met plekken die rechtgeven op nacompetitie. 

Vorige week zaterdag had trainer Robin Knoester echter een plezierige middag. “De 0-3 overwinning was een goede start van de tweede seizoenshelft”, vindt hij. Aanvoerder Rudi Smit was met twee doelpunten weer belangrijk voor de Delftse eersteklasser. “Hij was één van de uitblinkers, maar we hebben allemáál goed gespeeld. Iedereen had z’n aandeel in deze overwinning.” 

Net zoals iedereen z’n aandeel heeft in tegenvallende positie op de ranglijst. Knoester: “We hebben voor de winterstop veel onnodige schade opgelopen. We hebben redelijk tot goed gespeeld, maar je moet ook de kansen die je krijgt benutten. Dat hebben we niet gedaan, daarom staan we nu tiende.” Knoester gaat er, zegt hij, alles aan doen om te zorgen dat Vitesse Delft eersteklasser blijft. “Want”, redeneert hij, “als je in de winterstop op een nacompetitieplek staat dan kun je moeilijk zeggen dat we kampioen willen worden.” 

Het is echter niet zo dat alle doelstellingen nu zijn bijgesteld, geeft de oefenmeester aan. “De doelstelling was om een nieuw elftal te bouwen. Een aantal goede spelers is deze zomer weggegaan. We wilden dus een nieuwe en goed voetballende ploeg smeden. Dat is wel gelukt. We hebben alleen te weinig punten gepakt.” 

Vitesse Delft won vorige week zaterdag, maar het is alweer lang geleden dat de hoofdmacht twee wedstrijden achter elkaar won. “Dat moet een keer doorbroken worden”, vindt Robin Knoester. “Of het bij de spelers in de koppies zit, weet ik niet. De meesten spelen hier nog niet zo lang.” Zaterdag kan de vloek worden doorbroken door thuis van Alexandria ’66 te winnen. Dat wordt echter nog geen gemakkelijk karwei, weet Knoester. “Alexandria staat niet voor niets voor op de tweede plek. Het is een ploeg die voor het kampioenschap speelt. Ze hebben kwaliteit, maar we hoeven niet bang voor ze te zijn.”

‘IK HEB GEEN ZIN OM TOE TE LICHTEN WAAROM IK NAAR ‘S –GRAVENZANDE GA’
Robin Knoester begon dit seizoen aan zijn eerste seizoen bij Vitesse Delft. Hij zou vervolgens drie jaar lang een ‘gretig en herkenbaar elftal’ opbouwen. Komend seizoen vertrekt hij echter naar FC ’s-Gravenzande. Knoester wil ons – helaas – niet vertellen waarom hij vroegtijdig vertrekt. “Ik wil dit op een goede manier afmaken en straks gewoon door de voordeur naar buiten gaan. Ik heb geen zin om toe te lichten waar ik naar ’s-Gravenzande ga.” 

Knoester benadrukt dat hij dit seizoen nog z’n uiterste best gaat doen om Vitesse Delft naar een hogere plek op de ranglijst te leiden. “We hebben de kwaliteit. Het moet alleen niet omslaan in arrogantie. We moeten met beide benen op de grond blijven.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12