Afbeelding

Hamoen Hematnia is het meest trefzeker als zijn elftal goed draait

sport

Editie: Week 11, Jaargang 22 |

Hamoen Hematnia is na de winterstop met zijn treffers belangrijk voor Vitesse Delft, maar wist vorige week tegen TAVV het net niet te vinden. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Vitesse Delft was in de tweede klasse de laatste weken bezig met een opmars die uiteindelijk tot een veilige plek moest leiden. Afgelopen weekend lieten de mannen van trainer Manuel Vissers een steekje vallen door met 0-1 te verliezen van het lager geklasseerde TAVV.

Een belangrijke schakel tijdens de goede reeks van Vitesse was Hamoen Hematnia, die het doel weer wat makkelijker weet te vinden. “Afgelopen zaterdag was dat helaas niet zo. De tegenstander kreeg één kansje na een opstuitbal en bij ons ontbrak het aan scherpte. We hebben er nog alles aan gedaan om het recht te zetten, maar dat mocht helaas niet baten. Dat is zonde, want anders had je grote stappen omhoog kunnen zetten.”
De 23-jarige aanvaller, die er een seizoen tussenuit is geweest, had wat anders verwacht van zijn terugkeer bij Vitesse. “Als je als degradant de competitie binnenkomt, verwacht je toch op zijn minst bij de onderste plaatsen weg te blijven. Dat is ons lange tijd niet gelukt.”

‘IK BEN GEEN SPITS DIE VIJF TEGENSTANDERS VOORBIJ LOOPT’
Hematnia doorliep de jeugdopleiding van DHC. “Maar toen we naar de senioren gingen, dreigde het elftal uit elkaar te vallen. Onze trainer, Marco Sloos, werd trainer bij Delfia en vroeg of wij met hem meegingen om de selectie daar een kwaliteitsimpuls te geven. Dat hebben we gedaan, maar dat jaar viel een beetje tegen. Daarom heb ik me het jaar erna bij Vitesse aangemeld. Daar heb ik onder Robin Knoester een aantal wedstrijden in het eerste mogen spelen en daarna ben ik een jaar naar het buitenland geweest.”  De aanvaller begon zijn tweede periode op sportpark Tanthof-Zuid aan het begin van dit seizoen in het tweede elftal. “Daar liep het goed en scoorde ik aan de lopende band. Daarom ben ik in oktober, zo rond de uitwedstrijd bij TAVV door de trainer bij het eerste gehaald. In de beginperiode ging het best aardig, maar na een aantal wedstrijden ging het wat minder met het elftal en ook met mij persoonlijk. Dat komt waarschijnlijk ook door het feit dat ik in mijn acties heel erg afhankelijk ben van mijn medespeler. Ik ben een spits die het van een goede aanvoer moet hebben; niet iemand die vijf tegenstanders voorbij loopt. Gelukkig hebben zowel het team als ik na de winterstop de weg omhoog weer ingezet, al is de nederlaag van afgelopen zaterdag wel doodzonde.”

‘JE MERKT DAT DE NEUZEN MEER DEZELFDE KANT OP GAAN STAAN’
Naast het voetbal heeft de aanvaller het druk met zijn maatschappelijke carrière. “Ik ben franchisenemer van een Subway-vestiging in Rotterdam en dat kost veel tijd. Ik doe mijn best om op elke training te komen, maar dat mislukt weleens. Ik heb het in ieder geval echt wel naar mijn zin bij Vitesse en heb er alle vertrouwen in dat we ons dit seizoen naar een veilige plek in de middenmoot weten te spelen. Je merkt de laatste weken dat de neuzen meer dezelfde kant op gaan staan en dat is natuurlijk heel belangrijk. Als we het nu ook met zijn allen kunnen opbrengen om de hele wedstrijd scherp te zijn, dan moet het zeker goed komen.”
Wat dat betreft heeft Vitesse dit weekend al een belangrijke test. “De wedstrijd tegen DUNO van zaterdag is wat ons betreft een finale. Zij staan op de voorlaatste plaats, die in deze competitie tot degradatie leidt. Als we die weten te winnen is het gat elf punten met nog zes wedstrijden te spelen. Daarom moeten we er met zijn allen voor zorgen dat we er zaterdag staan!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12