Afbeelding

Delfia heeft de wind dit seizoen even tegen, maar is zeker niet van plan de handdoek te gooien

sport

Editie: Week 23, Jaargang 22 |

Interim-voorzitter Erwin de Graaf heeft mooiere tijden gekend bij Delfia, maar volgens hem heeft zijn club nog voldoende toekomst. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - De huidige voetbaljaargang is er voor Delfia één om niet licht te vergeten. Het bestuur van de tricolores trok eind oktober het eerste elftal na zes wedstrijden terug uit de competitie en ging verder met twee vriendenteams en een dameselftal.

En dat terwijl Delfia aan het begin van het seizoen de weg omhoog leek te hebben ingeslagen. “We begonnen het seizoen met een selectie van een man of twintig. Gedurende de eerste maanden zakte de animo voor het eerste elftal enigszins af en we wilden het de lagere elftallen niet aandoen om week in week uit te moeten bijspringen”, legt interim-voorzitter Erwin de Graaf uit. “In het vorig seizoen kregen we met een soortgelijke situatie te maken en zorgden zij ervoor dat we het seizoen doorkwamen. Dat wilden we niet nog een keer.”

‘ER IS NOG VOLDOENDE PERSPECTIEF OM VERDER TE GAAN’
Daarom werd besloten het eerste elftal terug te trekken. “Dat was een lastige beslissing”, legt De Graaf uit. “Ik ben al vanaf mijn vijfde jaar lid van deze vereniging en heb hier mooie tijden meegemaakt. Als je weet hoe het hier vroeger was, is dit niet hoe je er graag voor wilt staan als 107-jarige vereniging, maar er is nog voldoende perspectief om verder te gaan.”
Na het moeilijke besluit hoorde De Graaf in de wandelgangen dat het einde van zijn roemruchte vereniging nabij was. “Die geruchten doen al zo’n tien jaar de ronde. Ik heb al meerdere malen gehoord dat wij zouden samengaan met Wippolder of andere verenigingen of dat wij ermee zouden stoppen, maar daar is absoluut geen sprake van. We hebben nog twee recreatieve elftallen en een dameselftal spelen. Daarnaast hebben we een country linedance vereniging, is er een bridge-, kaart- en een biljartclub waaraan we onderdak bieden. We hebben voldoende financiële middelen om als vereniging voort te gaan en dat is volgens mij een belangrijk voorwaarde als het gaat om het bestaansrecht van een vereniging.” Sterker nog: “Op basis van de afgelopen jaren en alles wat ik in de wandelgangen hoor over andere verenigingen, denk ik dat Delfia op financieel gebied de laatste jaren één van de meest gezonde voetbalverenigingen in Delft is geweest en nog steeds is. Het ledental valt misschien wat tegen, maar we zijn zeker in staat om onze eigen broek op te houden.”

‘DELFIA STAAT OPEN VOOR NIEUWE LEDEN EN ELFTALLEN’
Het interim-bestuur waarvan De Graaf deel uitmaakt, belegde enige weken een bijzondere algemene ledenvergadering, waarin tot opluchting van de leden een sluitende begroting kon worden gepresenteerd. “We hebben een reëel beeld geschetst. Hierbij zijn we uitgegaan van de inkomsten waarvan we sowieso verzekerd zijn en hierin hebben we ons zeker niet rijk gerekend. Als je dat wel doet, houd je alleen jezelf maar voor de gek en dat kan de bedoeling natuurlijk niet zijn.”
Delfia houdt, anders dan de verhalen die in Delft de ronde doen, dus zeker nog niet op te bestaan. “We beginnen het komende seizoen met drie elftallen, maar zonder een standaard eerste elftal. Dat was een voorwaarde van de KNVB. Het voordeel hiervan voor de begroting was dat we geen trainer hoefden aan te stellen, wat normaal gesproken natuurlijk een grote kostenpost is. Misschien dat we in het seizoen 2015/2016 weer een standaard eerste elftal kunnen opstellen, dat weet je nooit in de voetballerij. Daarnaast hebben we op ons complex voldoende voorzieningen om nieuwe elftallen aan te nemen en ja, ook voetballen op zaterdag is bespreekbaar. Losse spelers wordt wat lastig, omdat de elftallen die er zijn vriendenelftallen zijn en daar moet je natuurlijk maar net in passen. Als dat het geval is, ben je natuurlijk van harte welkom.”

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12