Afbeelding

Delfia haalt eerste elftal uit de competitie en dat is dood- en doodzonde

sport

Editie: Week 43, Jaargang 20 |

Delfia in betere tijden. In 2007 leukte de club het 100-jarig bestaan op met een kampioenschap. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Delfia heeft haar eerste elftal teruggetrokken uit de competitie. De ooit zo roemruchte Kasteelclub bleek niet meer in staat een volledige wedstrijdselectie op de been te brengen en kon daarom niet anders besluiten dan het vlaggenschip uit de competitie te halen.


Interim-voorzitter Erwin de Graaf geeft aan dat het lastig was om tot het besluit te komen. “We begonnen het seizoen vol goede moed met een selectie van twintig man, maar die zag je langzaam afkabbelen. Vorig jaar zaten we in eenzelfde situatie en toen is het, met kunst- en vliegwerk en hulp van jongens uit lagere elftallen, gelukt om het seizoen af te maken. Dat wilden we niet nog een keer meemaken. De maatregel doet heel veel pijn, maar het lijkt ons als bestuur het enige juiste besluit.”
Chris Kronshorst stond in de jaren tachtig van de vorige eeuw acht seizoenen voor de groep bij de tricolores en werd zelfs tot trainer van de eeuw verkozen. “Ik heb er een fantastische tijd gehad. Het was echt een grote club met fijne mensen. Op een gegeven moment trainden we met een selectie van achtentwintig man in het park, omdat er op het complex zelf te weinig ruimte was. Door de jaren heen is de vereniging afgebrokkeld. Voor mij is het onbegrijpelijk hoe het zo ver heeft kunnen komen. Het is doodzonde, want Delfia is echt een vereniging waar hele families aan verbonden waren.”
Ook Egmond Blinker koestert warme gevoelens aan zijn tijd bij Delfia. “Het was één van mijn eerste clubs en ik heb er een prachtige tijd gehad, waarin ik heel veel geleerd heb. We hadden een heel goede lichting en met Chris Kronshorst natuurlijk een toptrainer. Ik begreep dat er sprake is van een mentaliteitsprobleem bij sommige spelers. Aan het begin van dit seizoen hebben we met Warmunda een oefenwedstrijd tegen Delfia gespeeld. Ze speelden best aardig. Ik denk dat de club er verstandig aan had gedaan om sommige spelers te weren.”
De Graaf hoopt dat zijn club blijft voortbestaan. “We zijn nu een gezelligheidsvereniging met een aantal recreatieve elftallen. Ik weet niet of we op termijn nog een standaard eerste elftal zullen opstellen. Komend seizoen zijn we in ieder geval uitgesloten en daarna zien we wel hoe we er voorstaan.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12