Afbeelding

Laatbloeier Robin Hoogland is trots de eer van Oliveo te mogen verdedigen

sport

Editie: Week 12, Jaargang 22 |

Robin Hoogland is de benjamin bij de jonkies van Oliveo. “Op sommige momenten zou wat meer routine ons goed uitkomen.” (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – Oliveo heeft dit seizoen nog zes wedstrijden om zich definitief veilig te spelen. Momenteel staan de Pijnackernaren op een nacompetitieplek, maar het gat met de veilige plekken bedraagt maar twee punten en de ploeg van trainer René Slegtenhorst is na de winterstop met een goede serie bezig.

Afgelopen zondag werd geflatteerd met 0-2 verloren van SV Den Hoorn. Oliveo oogstte lof voor het spel, maar de bezoekers namen de punten mee naar huis. “Dat is jammer, want we voetbalden leuk mee. Twee momenten van onachtzaamheid bij ons leidden tot de goals en bij ons gingen de ballen er, ondanks enkele aardige kansen niet in. Dat is vaker gebeurd dit seizoen”, vertelt Robin Hoogland, aanvaller bij de Pijnackernaren.
De 19-jarige Hoogland maakt pas sinds vlak voor de winterstop deel uit van het vlaggenschip van Oliveo. “Ik kwam aan het begin van het seizoen uit de jeugd en begon in het tweede elftal. In het begin was het wel even wennen, maar ik had m’n draai al redelijk snel te pakken. Dat was ook René Slegtenhorst opgevallen en ik mocht steeds vaker met het eerste meetrainen. Uiteindelijk heb ik in december, in de uitwedstrijd tegen SEP, mijn debuut gemaakt.”

‘IK HAD NIET VERWACHT OM IN DE HOOFDMACHT TE SPELEN’
En Hoogland maakte ondanks de 2-3 nederlaag indruk tijdens zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal. Bij SEP zullen ze hem nog wel herinneren, want hij was met zijn goede spel verantwoordelijk voor beide goals van de thuisploeg. “Dat ging dus wel lekker, maar ik vond het wel erg spannend. Ik speel al vanaf de F’jes bij Oliveo en pas sinds de C’tjes heb ik in de selectieteams gevoetbald. Er zijn hele tijden geweest dat ik nooit verwacht had om in de hoofdmacht te spelen. Daarom ben ik best trots dat het me toch gelukt is. Daarbij bevalt het me heel goed. Ik ben de jongste speler, maar ik kan hartstikke goed met al die gasten opschieten. Zij zijn over het algemeen ook pas twee- à drieëntwintig.”
Naast eerste elftalspeler is de 19-jarige Hoogland ook jeugdtrainer bij Oliveo. “Als stage voor mijn opleiding Sport & Beweging train ik de E1 tot en met de E4. Zo ben ik alleen op donderdag en zaterdag niet op de club te vinden. Het trainen en de studie zijn goed te combineren met het voetballen, al is het soms wel eens zwaar. In het eerste jaar heb je ook veel theorievakken, maar afgelopen maandag hadden we meer fysieke opdrachten. Als je dan op zondag een wedstrijd hebt gespeeld, kan dat best zwaar zijn. Zeker na de wedstrijd van afgelopen zondag, waarin ik als diepe spits veel meters had gemaakt. Dat voel je de dag erna nog wel even.”

‘IK VIND HET JAMMER DAT DE TRAINER AAN HET EIND VAN HET SEIZOEN VERTREKT’
Hooglands band met trainer René Slegtenhorst, die hem liet debuteren, is goed. “Ik vind het een trainer met goede oefenstof en hij is altijd duidelijk. Hij geeft altijd op vrijdag na de training aan of ik in de basis sta en zo ja, op welke positie. Als Tim Bijnsdorp er niet is, speel ik vaak in de spits en anders op de links- of rechtsbuitenpositie. Ik vind het jammer dat de trainer aan het eind van het seizoen vertrekt.”
Uiteindelijk hoopt de multifunctionele speler dat zijn ploeg zich voor het eind van het seizoen definitief naar een veilige plek heeft gespeeld. “Want niemand zit te wachten op nacompetitievoetbal. Daarnaast is wel duidelijk dat we kunnen voetballen: we hebben niet voor niets met 3-0 van koploper Lisse gewonnen en uit bij nummer twee Den Hoorn werd het 0-4. Het zou wel lekker zijn als we ons op tijd veilig spelen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12