Afbeelding

Delft hoopt op mooi einde van opmerkelijk seizoen

sport

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

De mannen van het eerste en tweede van dvv Delft gaan vol vertrouwen de nacompetitie en hopen op promotie naar respectievelijk de eerste klasse en reserve hoofdklasse.

DELFT – Het ene moment strijd je tegen degradatie, niet veel later lonkt plots promotie naar de eerste klasse. Dvv Delft heeft een bijzonder seizoen dat dit weekend een vervolg krijgt met de eerste nacompetitiewedstrijd, thuis tegen Olympia. 

Het vlaggenschip èn het tweede elftal van Delft behaalden tijdens de allerlaatste speelronde allebei nog de nacompetitie. Dus was het afgelopen zondag groot feest op Sportpark Kerkpolder. Delft kwam thuis tegen ROAC twee keer op achterstand, maar knokte zich terug en won uiteindelijk met 4-3. “Dit was het begin van iets moois, want het moet iets moois worden”, reageert trainer Ronald Hes. “We hebben kwaliteiten genoeg.”

De eerste seizoenshelft viel echter vies tegen voor het jubilerende Delft. De hoofdmacht was dikwijls niet compleet, speelde te vaak gelijk en bivakkeerde zodoende in de onderste regionen. Na een winterstop, inclusief trainingskamp naar Barcelona, keerden de kansen. Delft ging weer winnen. Nu mag het een gooi doen naar promotie naar de eerste klasse.

Zonnig
Ronald Hes ziet de kansen zonnig in. “We zijn een voetballende ploeg met een hoop snelle en balvaste mensen voorin. Op het middenveld hebben we voetballend vermogen, de achterhoede is stabiel met voetballende backs en we hebben een goede keeper.” Daar komt bij dat de vorm goed is. En ondanks dat de mannen van het vlaggenschip niet meer de allerjongsten zijn, zit het met hun conditie wel snor, kan de trainer verzekeren.
Opponent
Zondag mogen de mannen van dvv Delft laten zien hoe fit ze zijn. Ze spelen dan om 14.00 uur thuis tegen Olympia, een eersteklasser uit Gouda die afgelopen seizoen op de elfde plek eindigde. Via bevriende trainers heeft Hes inmiddels wat informatie over deze opponent vergaard. “Het is denk ik een ploeg die ons wel ligt, want wij presteren altijd beter tegen ploegen met voetballend vermogen.” Het tegendeel is ook waar. “We zijn dit jaar juist aan de onderste drie ploegen punten kwijtgeraakt. We gaan tegen Olympia echter vooral van eigen kracht uit. We hebben genoeg goede spelers die het verschil kunnen gaan maken. Ja, ik vind het er wel hoopvol uitzien. We beginnen thuis, op het slechtste veld van Nederland. Bij Olympia spelen we op kunstgras. Daar kunnen we beter op uit de voeten dan op ons eigen knollenveld, maar dat zal ook voor hen gelden…” Mocht Delft doorgaan, dan speelt het wederom twee duels tegen een nog onbekende tegenstander. Ronald Hes stopt na dit seizoen als trainer van dvv Delft. “Het zou mooi zijn om de club straks als eersteklasser achter te kunnen laten”, besluit hij.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12