Afbeelding

Steeds meer ondernemers zien in Tussen de Geveltjes de weg naar een mooie toekomst

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 21 |

Daniëlle Kronshorst weet zich in goed gezelschap van René Nobel (links) en Rob van den Bulk. (foto Koos Bommelé)

 

DELFT – Nog maar een week of twee en dan krijgt Delft het ware gezicht te zien van Tussen de Geveltjes. Tijdens de ‘Grand Opening’ in Theater de Veste wordt duidelijk wie met welke gedrevenheid de doelstelling gaan waarmaken: Delft binnen vijf jaar naar de top-5 van Nederlandse winkelsteden brengen. In de afgelopen periode zijn de initiatiefnemers – onder wie voorzitter Ronald Vis – onafgebroken bezig geweest met hun lobby. “Daarbij zijn we op een geweldige hoeveelheid enthousiasme gestuit”, zegt Vis. “Natuurlijk zijn er ook mensen die sceptisch zijn, maar dat is helemaal niet erg. Ook zij willen Delft door de crisis helpen, alleen hebben ze nog een duwtje nodig. Geen probleem, hoor. We gaan net zo lang door totdat we de grote meerderheid van ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners op één lijn hebben. De Gemeente Delft ziet samenwerking met Tussen de Geveltjes helemaal zitten, dat geeft ons een extra stimulans. Kort gezegd is iedereen ervan overtuigd dat we alleen met zijn allen iets kunnen bereiken.”
Dat de mensen achter Tussen de Geveltjes met heel wat gedreven ondernemers in de slag moeten om de neuzen een kant op te krijgen is helder. En inspirerend. Een gesprek met Daniëlle Kronshorst (Esprit Partnership Store aan het Bastiaansplein), René Nobel (Nobel Schoenen op de Molslaan) en Rob van den Bulk (Seven Days more Living op de Beestenmarkt) weten precies waarom ondernemen anno 2013 weliswaar uitdagend, maar tegelijk moeilijk is. “We hebben te maken met minder traffic terwijl de huren blijven stijgen”, zegt Daniëlle. “Dat is een probleem waar echt naar gekeken moet worden. En de communicatie rondom evenementen moet goed worden geregeld. Ik had laatst opeens een braderie voor mijn neus op het plein en daar was ik niet zo blij mee. Je zou denken dat daar veel mensen op af komen en dat je daar dus profijt van hebt. Maar in de praktijk zie je dat die kraampjes de mensen juist uit je winkel weg houden. Ik heb geen probleem met dit soort evenementen, maar dan zouden ze beter in eigen beheer kunnen worden georganiseerd. Dit was niet eens een Delftse organisator…”

Huurprijzen

 

Rob en René zijn het daar roerend mee eens. “Je kan dit soort dingen inderdaad voorkomen als je één aanspreekpunt hebt in plast van een stuk of negen”, zegt René. “Dat vind ik het goede aan Tussen de Geveltjes. Ik zeg maar eerlijk dat ik in het begin ook dacht: daar hebben we weer een groepje, dat is al de zoveelste keer. Maar inmiddels zie ik het wel zitten.”
Ook Rob van den Bulk is enthousiast, maar ziet een belangrijke rol weggelegd voor met name de vastgoedeigenaren. “Als we met zijn allen willen dat er nieuwe, leuke winkels naar Delft komen, dan moet er iets met de huren gebeuren. Het is nou eenmaal simpelweg een kwestie van geld of je onderneming slaagt of niet. Waarom niet in leegstaande panden helemaal geen huur vragen en later, als er winst wordt gemaakt, dat rechttrekken?”
Ronald Vis ziet dat probleem ook. Hij zegt: “Vergis je niet, er wordt al heel druk naar de huurprijzen gekeken. De vastgoedeigenaren zien dat probleem natuurlijk ook…”
Intussen gaat de lobby verder en krijgt Tussen de Geveltjes steeds meer cachet. Op 15 april zal blijken hoe de toekomst er exact uit gaat zien… (KF):

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12