Afbeelding

Servers Telstar plat na bericht dat journaalkaper Tarik Z. uit Pijnacker komt

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

PIJNACKER – De 19-jarige journaalkaper Tarik K. komt uit Pijnacker. En het medium dat dit het eerste wist te melden was de Telstar Online.

Telstar-redacteur Martijn Mastenbroek zag donderdagavond wat heel Nederland zag: een man in pak met vuurwapen die zendtijd wilde, maar in plaats daarvan werd overmeesterd door politie. “Toen kreeg ik opeens van iemand bericht van: Check die Facebook-pagina eens.” Mastenbroek zag dat de foto’s op die pagina wel erg veel leken op die man in de NOS-studio’s. “Toen dacht ik: één bron is geen bron en ik probeerde de politiewoordvoerder te bellen, maar die was steeds in gesprek. Ondertussen kreeg ik wel vijftig app’jes van mensen die hem kenden. Ik doe dit werk al tien jaar, dus als er wat is weten mensen me te vinden. Toen hebben we op Telstar Online het bericht gebracht dat hij uit Pijnacker komt. Dat was een half uur voordat dit op de persconferentie bekend werd gemaakt.” Lang kon deze scoop niet worden gedeeld. “Want tien minuten na die persconferentie begonnen onze servers, door de vele bezoekers op onze site, te roken.” Telstar Online lag plat en was niet meer te bezoeken.

Mastenbroek heeft inmiddels wat bekenden van Tarik Z., die overigens in Delft Scheikunde studeerde, gesproken. “Hij had meer z’n roots in Nootdorp, waar hij op basisschool de Waterwilg zat. Volgens een oud-klasgenoot was hij altijd wel bezig met uitvindingen en probeerde hij van bliksem energie te maken en zo. Misschien dat hij wel wat in een eigen wereldje leefde. Hij had ‘m die middag nog zien fietsen en hij had vriendelijk gedag gezegd en maakte geen nerveuze indruk.” Telstar-redacteur Sjaak Oudshoorn woont bij Tarik Z., zijn moeder en stiefvader in de straat, aan de Nieuwkoopseweg. “Sjaak kende hem niet. Dat zegt wel wat, want het is ons kent ons daar. Verder noemen mensen die ik over hem spreek, hem een hele aardige en sociale gast. Hij woonde in een mooi huis, was hoog opgeleid. Het is net of er iets geklapt is bij die jongen.” Mastenbroek zegt zich komende dagen op de beleving van dorpsbewoners te zullen storten en dit via Telstar Online en de papieren krant te delen met lezers.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12